2 de juny del 2020

'Expedició al Congo. Bwana Nyani': proposta didàcticaAmb Expedició al Congo. Bwana Nyani, d'Alfred Sala (39 Premi Enric Valor), viatgem al cor d'Àfrica: 

Arnau és un noi de divuit anys que viu amb els pares i dos germans més petits, i que treballa en un taller de reparació de cadires. La seva única il·lusió és arribar al cap de setmana per passar-se les hores mortes assegut al sofà de casa i jugar a la play. Fins que uns coneguts de la família, Mr. Rowlands i la seva filla Mo, li fan una proposta inesperada: una expedició al cor del Congo per fer un reportatge a un primatòleg que investiga en plena selva africana les estranyes morts d’uns ximpanzés. Tot i que, en un principi, no li fa cap gràcia aquella expedició, l’Arnau acabarà unint-se a l’empresa per viure tota una sèrie d’aventures entre cocodrils, elefants, ximpanzés i caçadors furtius. Amb bon humor i unes espurnes de romanticisme, res serà igual per a l’Arnau arran d’aquesta expedició.

Maria Cebolla Tormos ha elaborat la proposta didàctica amb activitats variades, que es divideixen en tres blocs: aquelles prèvies a la lectura del llibre, exercicis de comprensió lectora i activitats per a després de llegir el llibre.