3 de març del 2021

Alfred Sala respon preguntes a la Biblioteca


Al canal de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu han penjat un vídeo ben interessant en el qual Alfred Sala, autor de la novel·la guanyadora del 39é Premi Enric Valor de narrativa juvenil "Expedició al Congo. Bwana Nyani"

Alfred Sala pot fer un visita (virtual o presencial) també a un centre educatiu o biblioteca que ho demane, aquest és un enllaç on demanar-ho: https://bullent.net/contacte/

L'argument del llibre:
 Arnau és un noi de divuit anys que viu amb els pares i dos germans més petits, i que treballa en un taller de reparació de cadires. La seva única il·lusió és arribar al cap de setmana per passar-se les hores mortes assegut al sofà de casa i jugar a la play. Fins que uns coneguts de la família, Mr. Rowlands i la seva filla Mo, li fan una proposta inesperada: una expedició al cor del Congo per fer un reportatge a un primatòleg que investiga en plena selva africana les estranyes morts d’uns ximpanzés. Tot i que, en un principi, no li fa cap gràcia aquella expedició, l’Arnau acabarà unint-se a l’empresa per viure tota una sèrie d’aventures entre cocodrils, elefants, ximpanzés i caçadors furtius. Amb bon humor i unes espurnes de romanticisme, res serà igual per a l’Arnau arran d’aquesta expedició.

Per saber més sobre el llibre: https://bullent.net/libro/3258-ExpedicioCongo

Algunes de les preguntes del vídeo són:

Quan vas començar a escriure?
Per què escrius per a joves?
T'agradaria dedicar-te únicament a escriure?
Has viatjat al Congo?
T'agradaria haver sigut explorador?
Què és més important per a un escriptor, tindre imaginació o ser un bon narrador?
Has guanyat el 39é Premi enric valor, entre altres. Són important els premis?
Els teus alumnes lligen els teus llibres, et fan crítiques?

I una frase d'inspiració: «cap dia sense una línia», és a dir «cap dia sense [llegir] una línia».

El pots escoltar a: https://youtu.be/VUQ0DOSW3Mc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada