12 de març del 2021

Creixen els Premis de Castelló: més dotació i un nou premi infantil de no ficció

L'ajuntament de Castelló convoca els premis Castellum Ripae 2021 i fa créixer la seua aposta per les lletres valencianes amb dues novetats:

⇒ Es duplica la dotació del premi de narrativa Soler i Estruch que fins ara era de 2.500 € passarà aquest any a ser de 5.000 

⇒ Es crea un nou premi dins del Certamen Literari Castellum Ripae, el Premi de Literatura Infantil de no ficció i de caràcter lúdic amb una dotació de 1.500 €.

Lliurament dels Premis Castellum Ripae 2020. Foto: Joanjo Puertos

Dins d'aquests, Edicions del Bullent Publicarà l'obra guanyadora del Premi Soler i Estruch de narrativa i del Premi de Literatura Infantil. El Certamen literari Castellum Ripae també està format pel premi de poesia infantil «Ausiàs March» (dirigit a alumnes de primària del poble).

El termini per presentar els originals acaba el dia 12 de juliol de 2021 i el veredicte se sabrà el dia 10 de setembre de 2021.


Els dos premis es poden presentar de manera electrònica i en paper; les bases del premi Soler i Estruch amb més detall a https://bullent.net/premi-soler-i-estruch/ i el Premi de Literatura Infantil a https://bullent.net/premi-literatura-infantil/

I les dels premis, íntegrament al butlletí de l'ajuntament de Castelló El Miragall  http://www.elmiragall.org/noticia/3813/certamen-literari-castellum-ripae-2021

L'any passat va guanyar l'obra De persones i dimonis, de Modest Barrera, que ja es pot trobar a les millors llibreries i també on line.

El primer terç del segle xx fou una època ben convulsa i, sobretot, tràgica. En aquest context, un misteriós narrador inicia el seu relat: «Mai he contat les coses que m'han passat, i no ha sigut per falta de ganes, simplement, és que no podia, en realitat, no convenia. Al cap de tant de temps, i quan tot és igual, s’ha convertit en una necessitat de fer catarsi. La meua vida ha estat una simulació, un teatre permanent en el qual, probablement, jo era l'únic conscient que estava interpretant.Soc un dimoni, convé deixar-ho clar, i és per conjurar temptacions i esbargir assetjaments que contaré la història, no de la meua vida, si de cas de la part d'aquesta en què es va consumar el destí tràgic de moltes persones. Al final, pensareu que sóc culpable, i mireu si és així, que no diré exactament on va passar ni tampoc els noms vertaders de les persones afectades, més que res perquè tampoc em pugueu relacionar ni, finalment, trobar».Tot fugint de la mirada càndida, el lector ha d’atrevir-se a endinsar-se en un món que no és blanc o negre, sinó més bé gris i fosc com l’ànima dels miserables.

Altres guanyadors són Dissabte, jazz, de Rafa Gomar, Un bri d'esperança, d'Agustí Colomer; Set pecats de Carles Castell; La llum de les estrelles mortes, de Josep Manel Vidal; Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils;  Tot interior, d'Enric Camps; Pell de gat, de Ma. Victòria Lovaina; Humors agres, de Sico Fons; Efectes secundaris, de Jovi Lozano-Seser o El vol de les papallones, de Maurici Belmonte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada