11 de març del 2021

Proposta didàctica de "Conte contat. Històries en homenatge a Llorenç Giménez"

 


Al llibre "Conte contat... Històries en homenatge a Llorenç Giménez" li ha arribat una nova col·laboració important. El mestre Lluís Lairón ens proposa activitats per a després de la lectura dels contes del llibre.

Es pot trobar a la pàgina del llibre: https://bullent.net/libro/3271-ConteContat, en un enllaç a un arxiu pdf.

En què consisteix la proposta?

1. El llibre "Conte contat... " es va pensar per a que les històries puguen ser explicades. Tria’n una i explica-la o llegeix-la en veu alta. També et pots enregistrar en un vídeo i així seràs la versió moderna dels conta-contes: un booktuber!

2. Pregunta a les persones majors (com més majors, millor) que t’expliquen contes que els explicaven de menuts, així els podràs rescatar de l’oblit.

3. La proposta didàctica principal d’aquest llibre és un joc, explicat al pdf, amb el qual es treballarà, oralment i de manera lúdica, la capacitat comprensiva, explicativa i descriptiva. Un joc de tipus tabú, on s'ha d'endevinar la paraula sense utilitzar les prohibides.

Diuen i expliquen que, no fa tant de temps, vivia un contacontes que tothom s’estimava. Com que cal recordar les bones persones sempre, escriptores i escriptors genials van inventar contes fantàstics com a homenatge; artistes dels pinzells li feren dibuixos... i, de tota aquella tendresa, en va nàixer un llibre que ajudava els que queien malalts. 

I això és tan cert com que és el llibre que t'estem mostrant.

I els genis de la llàntia que l’han escrit i il·lustrat són:

Rosa Serrano i Miquel Pérez Robles; Carles Cano  i Paco Giménez; Fina Masgrau i Lourdes Bellver; Vicent Sanhermelando i Ada Sinache; Domingo Chinchilla i Elsa Pérez Robles; Raquel Ricart i César Barceló; Francesc Gisbert i Aitana Carrasco; Maria Dolors Pellicer i Pep Ferrer; Josep A. Fluixà i Manel Sanz; Fina Girbés i Montse Gisbert; Enric Lluch i Núria Feijoó; Vicent Pardo i Joana Tamarit; Miquel Puig Cuadau i Consuelo Vento; Josep Millo i Paula Peña; Teresa Broseta i Toni Cabo; Maria Jesús Bolta i Anna Garcia Toledo; Mercé Viana i Anna Roig; Jordi Raül Verdú i Pau Beltran; Almudena Francés i Pedro Viché; Pep Castellano i Canto Nieto; Albert Dasí i Jordi Junyent; Cristina Duran i Miguel Ángel Giner.

I conte contat... tresor guanyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada