11 d’octubre del 2021

A Castelló, De persones i dimonis a la Plaça del llibre

 


La Fira del llibre i la Plaça del llibre de Castelló de la Plana comencen el dijous 14/10. Se celebren alhora i en el mateix lloc, la Plaça de Santa Clara, i estaran fins el dia 24. Hi trobareu molts llibres Bullents.

El diumenge 17 d'octubre, a les 11,45h. del matí es presentarà "De persones i dimonis", la novel·la de Modest Barrera guanyadora del Premi Soler i Estruch.

En aquesta novel·la el lector es submergeix en el convuls primer terç del segle xx.  En aquest context, un misteriós narrador inicia el seu relat: «Mai he contat les coses que m'han passat, i no ha sigut per falta de ganes, simplement, és que no podia, en realitat, no convenia. Al cap de tant de temps, i quan tot és igual, s’ha convertit en una necessitat de fer catarsi. La meua vida ha estat una simulació, un teatre permanent en el qual, probablement, jo era l'únic conscient que estava interpretant. Soc un dimoni, convé deixar-ho clar, i és per conjurar temptacions i esbargir assetjaments que contaré la història, no de la meua vida, si de cas de la part d'aquesta en què es va consumar el destí tràgic de moltes persones. Al final, pensareu que sóc culpable, i mireu si és així, que no diré exactament on va passar ni tampoc els noms vertaders de les persones afectades, més que res perquè tampoc em pugueu relacionar ni, finalment, trobar». 

Una novel·la que, un cop llegida, dóna per a una bona conversa. Abans, espereu la sorpresa. Modest Barrera administra la informació per alimentar l'avidesa del lector per saber-ne més...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada