29 de desembre del 2021

Llibres del 2021 per desitjar un feliç 2022


 

L'any 2021 el catàleg d'Edicions del Bullent ha acollit uns quants títols dels que ens sentim ben orgullosos d'haver ajudat a veure la llum. Al llarg de l'any n'hem anat parlant i esperem haver-vos encomanat l'entusiasme que ens provoquen i, amb aquest entusiasme, volem desitjar un bon 2022.

Àlbums il·lustrats:



 Piratosaures de Josep Chapa i José Fonollosa, és un àlbum il·lustrat amb els valors que solen tindre les històries de Josep Chapa i el moviment de les il·lustracions de José Fonollosa. En majúscules.


10 Gossets és una divertida cançó que el Gran Jordiet ha recuperat i Jesús Huguet l'ha il·lustrat per fer-ne un àlbum irresistible. I per tindre present que cal tindre cura dels animals de companyia. En majúscules.

Primeres rondalles d'Enric Valor:


Els guants de la felicitat és la primera de les rondalles adaptades per Jordi Raül Verdú el 2021 i el llibre que fa 25 a la col·leció. Il·lustrada per Sílvia Faus. Brunilda, la protagonista d'aquesta història, és valenta i desitja una llibertat que son pare no li deixa tindre. De fet, el pare pensa que comprant-li uns guants de la felicitat ja en té prou, per ser feliç. Però ella no pensa el mateix i fuig del palau per començar les seues aventures.


 El Castell del Sol és el que ha de trobar el protagonista d'aquesta rondalla per acabar amb un deute difícil de pagar que comptarà amb l’ajuda inesperada de Miriam, la valenta filla de l’Home del Sol. Il·lustrada per Ada Sinache, és una història que ens fascina.


Home roig, gos pelut i pedra redona és una història de 3 germans que ixen per torns a córrer món. Els més grans confiaven en la seua força, i el petit en el seu enginy i tenacitat. Els divertits i acolorits dibuixos de Dani Cruz li escauen d'allò més a aquesta rondalla.


Els tres plets de Pasqua Granada  està magníficament il·lustrat per Antoni Laveda i és una rondalla que empatitza amb els més desfavorits.

Lectura infantil en castellà:


La neurona lectora es un libro de no ficción dirigido a lectores de  primeros ciclos de primaria. Surgió a raiz de las múltiples visitas de Fani Grande a centros educativos. 
Il·lustrat per Ortifus, ja la coneixíem en valencià:  La neuronta lectoreta.


Lectura jove. No és un tema d'edat, sinó de l'experiència lectora que (no) cal per llegir aquests llibres.


 Amaga't dels drons, d'Ester Vizcarra, el llibre guanyador de la 40a edició del Premi Enric Valor, és una novel·la greenpunk ambientada en un futur no molt llunyà per tractar temes que, de fet, són ben actuals.


Pinzellades d'un any grisde Roberto Sanz Requena novel·la l'efecte que té sobre el jove protagonista la pèrdua de treball del seu pare.


L'illa del corall. Per entendre la relació entre la Corona d'Aragó i Sardenya, de Maria Josep Carro de Mena. Mescla una història novel·lada d'una família de comerciants valencians que van a Sardenya a través de la mirada de les dones i una part actual que ens posa en context.

Lectura adulta. Llibres dirigits alectors ja amb més experiència lectora. 


Animetes santes. Costums tradicionals valencians sobre el més-enllà, de Josep Lluís Santonja. Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular. Ens parla de la mort a la nostra cultura, ben curiós i interessant.


 Les fronteres de Walter Benjamin, de Josep Muñoz Redón. Premi Josep Vicent Marqués d'assaig, dels premis Ciutat de València.  us proposem acompanyar-nos fins a Portbou a la recerca del llegat del savi de Berlín: Walter Benjamin. Un intens i original periple vital amb què va afrontar el pitjors dimonis del seu temps, que d’alguna manera també és el nostre i que va acabar abruptament a la duana empordanesa.


De persones i dimonis, de Modest Barrera, premi Soler i Estruch de Castelló. En aquesta novel·la, tot fugint de la mirada càndida, el lector ha d’atrevir-se a endinsar-se en un món que no és blanc o negre, sinó més bé gris i fosc com l’ànima dels miserables.


Herbario Urbano del Mediterráneo de Diego López, es una guía botánica que contiene fotografías, datos y curiosidades de ciento veintiuna plantas típicas de Valencia y otras ciudades de clima mediterráneo. Nos encontramos con ellas a diario en calles, plazas, avenidas, parques y jardines. Con este libro nos sentiremos más cerca del bosque urbano.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada