20 de març del 2024

Arriba "Amagats", de Santi Baró #Novetat #PremiSoleriEstruch #Novel·la

 



El darrer Premi Soler i Estruch, la novel·la de Santi Baró "Amagats", ja ha eixit d'impremta. Es tracta d'una novel·la històrica inspirada en uns fets reals.

En la França sota l'ocupació nazi durant la Segona Guerra Mundial, tres germans es veuen separats després d'un assalt nazi a la seva llar. Annie és capturada amb els seus pares i enviada al camp de concentració de Drancy, mentre que Aron i Heléne s'amaguen desesperadament.

Aquesta història commovedora està inspirada en la historia real de les germanes Caqueret i la mare Denise Bergon, superiora del convent de Notredame de Masip, que decideix arriscar-ho tot per refugiar 82 nens jueus que es troben amagats arreu: als boscos, a esglésies i amb famílies cristianes, després que els seus pares fossin deportats cap als camps de concentració.

Amb el país sota l'ombra de la por i la persecució, la germana Bergon i el mossèn Claude, amb el suport de la resistència francesa, ordeixen un pla apassionant per protegir aquests nens vulnerables. Una novel·la emocionant que explora els límits de la bondat humana i la valentia en temps d'adversitat, on els destins dels Caqueret i els seus protectors es creuen en una narrativa fascinant.

Santi Baró (Olesa de Montserrat, 1965) S’ha dedicat a una mica de tot: joier, criador de perdius, gestor de vedats de caça, venedor de cotxes i guia de pesca a Alaska. Fins que, després de guanyar diversos premis literaris, va deixar-ho tot al 2011 per ser escriptor. Amb l’Agencia Literaria Exit des del 2016 es dedica també a formar i assessorar nous autors com a coach i agent literari per a escriptors novells.


Amb aquest Premi Soler i Estruch, ha guanyat 10 premis literaris. Ha publicat 32 obres entre català i castellà. On destaquen, Lluna de Gel, Memorias de un cadàver (SM), El Rey d’Uruk (Rosa dels vents), El informe Ahnenerb (Ediciones B), La Filla de la Tempesta (Edicions 62) i també Joc de Dames, la primera novel·la també publicada per Edicions del Bullent el 1997.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada