9 de maig del 2024

A València. "La terra i la paraula", de Juli Capilla. Entrevista À Punt Informatius

 


'La terra i la paraula', de Juli Capilla, darrer Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València, està rebent una magnífica acollida quan tot just fa un mes que ha estat publicat. Al Diari La veu es van fer ressò de la publicació el dia onze d'abril.

En la seua ressenya al Diari Gran, Manel Alonso afirma que «En aquest llibre Juli Capilla ens oferix el millor de si mateix».

Ha estat un dels libres més venuts a la caseta de Bullent de la Fira del llibre de València, on es va presentar per primera vegada junt a la resta de premiats per l'Ajuntament de València.

També l'ha presentat pels informatius d'À Punt, amb Clara Castelló i Elena Tamarit, que l'han definit així: 
«Un text poètic, i assagístic alhora, que ha merescut el Premi Josep Vicent Marqués d'assaig dels Premis Ciutat de València. Una obra de memòries i un dietari al mateix temps, perquè recull les històries i les vides de la gent d'un poble qualsevol, però que ell personalitza en el seu, Pedralba. Juli parla en aquests microrelats, en aquestes reflexions, de paisatges oblidats i de territoris marcats per l'esforç. De l'estima per la terra, per l'obsessió amb la lectura i l'afany d'aïllament per a deixar que les paraules ocupen tot el nostre dia. De les garrofes i de la vinya a la comarca dels Serrans. Un calidoscopi geogràfic, humà, sociològic i costumista en el qual ens escabussem de la mà del seu autor.» 
Es pot escoltar l'entrevista ací. I en aquest tuit un petit fragment en vídeo.

La propera presentació serà 📆 dimarts, 14 de maig, a les 19h. ⌚en la seu d'Intersindical València (c/ Juan de Mena, 18 de València, metro Àngel Guimerà)📌. Acompanyaran Juli Capilla, el periodista i autor del pròleg Zequi Castellano i l'editora Núria Sendra. 👥

I encara n'hi haurà una altra en el marc de la Plaça del llibre de Gandia, el dissabte 18 d'abril a les 12h. En aquesta ocasió, acompanyarà l'autor la professora Gràcia Signes.

El llibre començà a gestar-se arran de la mort d'un bon amic, però ha esdevingut molt més. En diu Zequi que és «una proposta literària d’ampli espectre» […]; «cinquanta relats que configuren aquest calidoscopi geogràfic, humà, sociològic i costumista, que dibuixen no sols un paisatge o un territori concret, sinó que des d’aquest poble de «pedra blanca» aconsegueix projectar-se en el temps, en l’espai i en les sensacions de la persona que el llegirà».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada