7 de maig del 2024

A Alzira, "Trinquets trencats", de Sergi Durbà

 Trinquets trencats, de Sergi durbà, es presenta a Alzira el divendres 10 de maig. Serà a l'Arxiu Municipal d'Alzira a les 19h.

Què sabem sobre el trinquet d'Alzira? Beatriz Tortosa va entrevistar Sergi Durbà a Alzira Ràdio per parlar de Trinquets trencatsEl capítol del llibre per al trinquet d'Alzira és "La pissarra". Podeu escoltar-lo a partir del minut 28:

Els trinquets són els grans oblidats dels nostres pobles, joies arquitectòniques caigudes en desgràcia que, per estranyes i capricioses conjectures de la uniformitat, han arribat a aquest present ferides i amb escasses possibilitats de reverdir els seus temps gloriosos d’escales plenes i ben acolorides d’aficionats. 


Trinquets trencats ret homenatge a uns espais de retrobament popular que acumulen tantes històries belles i entranyables com la gent haja pogut oblidar, tot un conjunt d’imatges colpidores pròpies d’una època de la qual queda allò que pocs volen veure avui: les restes d’una vida digna representativa del batec de l’autenticitat. 

Hi ha molts trinquets trencats. Molts. Aquest llibre tan sols s’aproxima a aquells que li han obert les portes i que encara respiren entre requalificacions urbanístiques i afers de dubtosa honestedat, ben capaços de resistir en peu malgrat les envestides d’una modernitat que tot ho marceix i tot ho devora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada