26 de gener del 2010

Sopar literari de la Brúixola al voltant del llibre "Un país al desert"



A la ciutat de València, al barri de Russafa,  l'Associació cultural "La Brúixola" es reuneix periòdicament per fer un sopar i parlar de llibres i de literatura, fan una revista i, en definitiva, mantenen un cert caliu cultural al coret de la ciutat.

Rafael Sena n'és un dels membres més actius i, probablement, una de les persones que més coneix la capital valenciana carrer a carrer (i això és literal).

Aquest divendres fan un nou sopar al voltant del llibre Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí, de Francisco Collado.

També presentaran el número 27 de la revista Brúxola.

Està assegurat el bon menjar i la bona conversa.


A VALÈNCIA:

Data: Divendres, 29 de gener de 2010

Hora: 21:30 hores

Lloc: Restaurant Etxebe (Duc de Calabria, 15 - València). Aquest restaurant és tancat aquesta nit per al que no siga aquest acte.

L'autor del llibre, Francisco Collado hi està convidat.

I pot assistir-hi tot aquell que vulga, prèvia reserva al correu electrònic de la Brúixola bruixola@ono.com


Un país al desert:
Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics, qui descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmès a una terrible invasió militar i part arraconat a la hammada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.

Francisco Collado Cerveró va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del moviment okupa a la ciutat de València. Un dels motius per presentar aquesta nova publicació és donar visibilitat i alertar els més joves de la nostra societat de les injustícies envers un poble oblidat i castigat com el sahrauí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada