18 d’abril del 2015

Presentació del llibre El Poble Nou de Benitatxell 1925-1975, de Josep Cano


El pròxim divendres, 24 d'abril, a les 20:00 h al Centre Social del Poble Nou de Benitatxell, es farà una presentació del llibre El Poble Nou de Benitatxell 1925-1975, escrit per Josep Cano i Torres.

A l'acte podrem comptar amb Josep Cano, que ens parlarà del llibre, i representants de l'ajuntament. L'any passat, juntament amb Antoni Escrihuela, va publicar la primera part de la història a El Poble Nou de Benitatxell 1600-1923. Una aproximació històrica.

El llibre pretén historiar cinquanta anys de la vida dels poblers en un període molt convulsiu i variable com varen ser la Dictadura de Primo de Rivera, la Segona República, la Guerra Civil i la Dictadura de Franco amb els canvis socials i econòmics que es derivaren de cada període i que afectaren i afecten la vida, fins i tot, dels poblers actuals. Per altra banda el Poble Nou tenia una vida pròpia, com no podia ser d’altra manera, i per eixe motiu el treball analitza la vida local des del punt de vista polític ressaltant la lluita dels diferents partits polítics per poder controlar l’Ajuntament, les eleccions i les actuacions dels dirigents poblers, així com l’organització i funcionament municipal en àmbits com la sanitat, la cultura, la educació i els canvis experimentats en la estructura i infraestructures urbanes. Per últim, el llibre no oblida la l’estudi de la evolució demogràfica, social i econòmica del Poble Nou així com la història quotidiana dels poblers i pobleres, principalment, durant el franquisme.

Josep Cano i Torres (Poble Nou de Benitatxell, 1945) es Mestre, Llicenciat en Geografia i Història i Catedràtic, jubilat. Va impartir l’ensenyament de la seua matèria durant 44 anys, els últims 33 anys a l’Institut Juan de Garay de València, del que va ser Director durant 12 anys. Es coautor del llibre de text Història 4t d’ESO (Editorial Castellnou) i del ja citat El Poble Nou de Benitatxell 1600-1923. Una aproximació històrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada