28 d’abril del 2015

El baró de foc, d'Isabel Canet. Novetat #LIJ


Ens fa goig anunciar una novel·la juvenil de gènere fantàstic i amb denominació d'origen valencià. Isabel Canet ha escrit un mite fundacional que es centra en un lloc tan emblemàtic com el monestir de Santa Maria de la Valldigna. A El Baró de foc en lloc d'elfs trobem personatges del nostre imaginari mitològic com les dones d'aigua o els arcàngels. Representants dels quatre elements bàsics (aigua, terra, foc i aire) lliuren l'eterna lluita del bé contra el mal.

El Baró de focQuan Joana i Andreu es van prometre amor etern al monestir de Valldigna, el Baró de Foc es va regirar de ràbia a les Grutes de Lava on habita. Des d'aleshores no ha fet altra cosa que intentar destruir el monestir enviant arsinots i tòtils de combat. Per la seua banda, l'Emperador dels Vents i la reina Gualba han mobilitzat un exèrcit d'àngels i dones d'aigua per a evitar-ho. Enmig de la lluita, la jove Elisa descobreix la seua autèntica natura i, acompanyada per un àngel i un arqueòleg, formaran un triangle perfecte d'aire, terra i aigua capaç d'enfrontar-se a les perilloses forces del mal.

Isabel Canet Ferrer és llicenciada en Geografia i Història, especialista en patrimoni cultural. A més de diversos relats, ha publicat Or i vellut. Retrats de dones de Gandia (2007). Quedà finalista del XXXé Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil amb la novel•la La copa dels Orígens (2011). També ha participat en la campanya Llegir en Valencià amb la rondalla El tresor del castell de Marinyén (2014).

A la pàgina del llibre pròximament enllaçarem les propostes didàctiques, el vídeo de l'autora, així com altres materials referents al llibre: www.bullent.net/libro/3188-El_Baro_de_Foc

Pots començar a llegir online:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada