27 d’abril de 2015

Estellés infinit. Nou llibre-disc de Bertomeu


Degut a la gran acollida de 7 d'Estellés, el llibre-disc de Bertomeu en el qual musicà 7 poemes de Vicent Andrés Estellés, l'artista aquesta vegada ens ofereix 8 poemes musicats. Un 8 que es tomba i esdevé Estellés Infinit

L'anterior llibre-disc, 7 d'Estellés inclou els poemes Assumiràs..., Treballe amb molt d’amor..., Amor i amor, Només un mot que t’ho diria tot..., Cançó de la lluna, Ací em pariren i ací, estic..., Oh clar país... i A Enric Ortega.

Estellés Infinit, per tant, és un llibre-disc amb un cd i poemes il·lustrats per Empar Bou. I també és un concert amb projeccions de la part gràfica del llibre-disc. Així, tothom, canta, mira, escolta i llegeix Estellés, una vivència músical i poètica única.

En aquesta ocasió per a Estellés Infinit ha escollit: Els amants, Goig del carrer, Per la dignitat del País..., He respectat en tu totes les dones..., No he desitjat mai..., Els dies, Flor de taronger... i Foscos amants...

Els dos llibres tenen un mateix format, amb un disseny de cobertes translúcides 32 pàgines a 2 tintes, amb un cd i poemes il·lustrats.

Podeu fullejar les primeres pàgines online a:I també podeu escoltar una de les cançons en un vídeo: Per la dignitat del País (https://youtu.be/ppK7CxrOSLQ).

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 4 de setembre de 1924 - València, 27 de març de 1993) és un dels poetes valencians més importants del s. XX. Té una obra molt extensa, fonamentalment de poesia però també d’altres gèneres. Entre altres reconeixements, va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1978), laCreu de Sant Jordi (1982), el Premi d'Honor de les Lletres Valencianes (1990)[, la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura (a títol pòstum)

Albert Ortega "Bertomeu" és un músic i cantautor Valencià que ha realitzat múltiples tasques de composició i enregistrament. Ha publicat els discos "I ara què?", "Cinc més" i "A dos de Val" (Disc Homenatge a Ovidi Montllor i Joan Fuster respectivament), "A casa nostra", etc. ha participat activament en la banda de rock "Ampelt, en "Clau de lluna jazz" en el Llibre disc infantil i concert teatralitzat "El viatge de Marcel el marcià" i el  "El pirata pataxula en El tresor del monstre".

Ha col.laborat amb gent i grups com Noir, Vinoluan, Miquel Gil, Sva-ters, Senior i el Cor Brutal Al Tall, Manolo Miralles, Pau Alabajos, Batà, Ovidi Twins..El 2011 fou nominat als Premi Ovidi Montllor a la Millor cançó: "A la ciutat" del disc "I ara qué? i el 2014 amb "A casa nostra"; el 2013 amb 7 d'Estellés, fou finalista al Millor disc de cançó.

La Gira de Bertomeu amb  Estellés Infinit  comença amb una petita mostra a la Fira del llibre de València i té ja programades les següents dates:

3 MAIG  - VALÈNCIA - Presentació "Estellés infinit" Fira del llibre - VLC
7  MAIG - ALCOI - Centre Ovidi Montllor - 
12 MAIG - BARCELONA - BIBLIOTECA FRANCESC CANDEL - 
14 MAIG - BARCELONA - BIBLIOTECA MIQUEL LLONGUERAS - 
16 MAIG - MONTCADA - 
29 MAIG - LLOMBAI- 
14 JUNY - CARCAIXENT - FESTIVAL INVERS - 


Vols un concert de Bertomeu? www.bertomeu.cat/2013/03/contractacio_8.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada