10 d’abril del 2015

2a edició!! A l'altra banda de les muntanyes, de Maria Jesús Bolta


A la fira del llibre de València de l'any passat presentàrem A l'altra banda de les muntanyes, de Maria Jesús Bolta, i a la d'enguany, la 50a  la Fira del llibre, trobarem a l'autora signant la segona edició.

L'èxit de la novel·la rau en que aconsegueix arribar a tots els públics. És una novel·la escrita per als joves i al mateix temps està ambientada en els anys '70 i tracta el tema de l'emigració des del punt de vista de les generacions educades a un país que no és el dels seus pares amb un llenguatge deliciós, punts que enganxen també els més majors. I, tot i que assegura que no és autobiogràfica, la reconeguda escriptora pot parlar del tema de primera mà ja que ella mateixa va viure la circumstància de ser segona generació.

A l'altra banda de les muntanyes: La família de Teresa va emigrar, de València a París, just abans de nàixer ella. Ara és una jove que, com cada estiu, torna al poble per visitar els iaios i retrobar els seus orígens. Aquesta vegada, però, no sent l'alegria que la desborda com altres anys; li acaben de trencar el cor i se sent molt desgraciada. No sap, però, que enguany, aquell paisatge estiuenc serà l'escenari d'una experiència inoblidable que la farà madurar i que li descobrirà que el futur, de vegades, s'embolica amb el passat, i que el dolor i l'afecte sempre es donen la mà.

Maria Jesús Bolta Bronchú (Meliana, 1958) va viure a França fins als 17 anys. És llicenciada en filologia romànica. Actualment exerceix de professora de llengua i literatura en un institut de secundària de l’Horta nord. És autora de múltiples obres de literatura infantil i juvenil, i guanyadora de premis literaris tan importants com el Samaruc (Les mans d'Amiel, 1992), el Vaixell de Vapor (Vull jugar, 1996), el Vicent Silvestre (Qui t’ha dit que el món era blanc?, 1999), el Folch i Torres (Animals! , 2002) i el Vila de l'Eliana (Pell-roja, rostre pàl.lid, 1995)

A la fitxa del llibre www.bullent.net/libro/3162-A_l-altra_banda_de_les_muntanyes podeu trobar més informació, com ara propostes didàctiques o un vídeo de l'autora i les primeres pàgines que també us traslladem a continuació:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada