1 d’octubre del 2015

Paraula i Passió. Sant Vicent Ferrer, predicador, d'Albert Toldrà. Novetat Editorial



Està arribant a les llibreries Paraula i Passió. Sant Vicent Ferrer, predicador, d'Albert Toldrà.

Sant Vicent Ferrer, ara i ací, fa un lectura en primera persona del seu complex personatge històric i del seu mite, intensament manipulat per diferents interessos polítics, i ens conta com ell va ser, per damunt de tot, un predicador apassionat, el portador de la paraula. Una nova lectura, fresca i comprensible i sobretot racional, de la figura de sant Vicent.

Una nova lectura, fresca i comprensible i sobretot racional, d'una de les nostres figures històriques més emblemàtiques, sant Vicent Ferrer. Un personatge que s'endinsa en el mite i esdevé símbol i, com a tal, intensament manipulat per diferents interessos polítics. Un home que en el seu temps és, per damunt de tot, un predicador apassionat, el portador de la paraula.

Albert Toldrà i Vilardell, doctor en Història, ha estudiat diferents aspectes de la cultura medieval, com ara la religiositat i la sexualitat. Ha publicat diversos articles especialitzats i de divulgació, així com els llibres Aprés la mort. Un viatge amb sant Vicent al més enllà medieval (Premi Octubre d’assaig, 2000), Un cafè amb Raixida. Per entendre les religions (2004), Mestre Vicent ho diu per espantar. El més enllà medieval (2010), Asmodeu. Dona, dimoni i sexe a l’Edat Mitjana (Premi Micalet d’assaig, 2011), En nom de Déu. La Inquisició i les seues víctimes al País Valencià (2011) i La carn. Cos i sexualiat a l’Edat Mitjana (Finalista del I Premi d’Història de Catalunya Santiago Sobrequés, 2012).

Es pot llegir un fragment en línia a http://issuu.com/bullent/docs/paraula_passio_tast/1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada