8 d’octubre del 2015

Espill, de Jaume Roig. Teatre a Vinalesa amb CRit


El pròxim divendres 9 d'octubre a les 22:30 hi haurà teatre al Pati del Centre Cívic a càrrec de la companyia CRIT.  "Espill" ens aproxima a una de les novel·les més brillants i destarifades de la nostra literatura i posa damunt de la taula els conflictes de gènere des de l'Edat Mitjana fins els nostres dies.

També és molt recomanable el llibre que Anna Marí ha fet, una adaptació teatral per introduir-se en aquesta obra cabdal de la nostra literatura universal de manera amena.


Espill, de Jaume Roig, és una de les peces més importants de la nostra literatura medieval. Escrita cap al 1460, aquesta narració en vers que entronca amb la tradició misògina europea és reconeguda per la seua gran potència satírica i el virtuosisme dels seus més de 16.000 versos. Aquesta adaptació teatral, fidel a l'original, ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de l'univers del narrador. El resultat és un text molt fresc, divertit i atrevit que ens aproxima a una de les novel·les més brillants i destarifades de tots els temps, i que posa damunt la taula els conflictes de gènere des de l'Edat Mitjana fins els nostres dies.

Per saber-ne més, començar a llegir o adquirir el llibre: http://www.bullent.net/libro/3174-Espill

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada