29 de setembre del 2015

Agnès Vidal al Premi Bernat Capó. Vídeo

Agnès Vidal amb Bernat Capó 

Foto de grup Jaume Buïgues (Iecma), Rafa Carrió (vice-alcalde de Dénia), alcalde d'El Verger, Vicent Grimalt (alcalde de Dénia i president de la Macma), Xavier Rius (diputat de Cultura de la diputació de València), Agnès Vidal (guanyadora del premi), Bernat Capó (escriptor), Núria Sendra (editora d'Edicions del Bullent), Francesc Tamarit (director del Museu Valencià d'Etnologia) 

El premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular ha anat a parar a l'obra "Fem safareig". Es tracta d'un passeig pels llavadors del País Valencià amb especial esment a la funció social que tenien exclusivament en l'àmbit femení. Ella destaca que ha volgut posar en valor aquest treball.

Agnès Vidal i Vicedo (Alcoi, 1979) és llicenciada en Filosofia per la Universitat de València. En el camp de la narrativa curta ha estat guardonada amb el XII Premi de Literatura Breu Vila de Mislata; el XIV Premi Sant Jordi, promogut per la Xarxa de Dones de 50 i més; el III Premi de microrelats amb motiu del Dia Internacional per a l´Eliminació de la Violència envers les Dones, convocat per l'Institut Català de la Dona, així com el VII Concurs de Relats Breus "Hem de Parlar", convocat per IB3. A més, ha publicat el treball d'investigació "El Cementeri dels Anglesos. L´herència Britànica a Dénia" (Edicions del Bullent) i el recull de contes "Petites Engrunes" (Ed. Grup de Calabrot), del qual és coordinadora i coautora. També ha participat de la publicació "Ofegat per la burocràcia i els set relats finalistes del XXI Premi Illa de Menorca de Narració Curta". Durant onze anys ha estat col·laboradora habitual de la Revista Lletres (Grup del Llibre). És membre de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana. Actualment treballa d´educadora mediambiental a Eivissa.S'han fet ressò del premi:

http://www.tvdenia.com/noticias/la-obra-fem-safareig-de-agnes-vidal-ganadora-de-la-17-edicion-del-premio-bernat-capo.html

http://lamarinaplaza.com/2015/09/25/agnes-vidal-guanya-el-premi-bernat-capo-de-difusio-de-la-cultura-popular/

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/898655-agnes-vidal-guanya-el-17e-premi-bernat-capo.html

http://www.levante-emv.com/cultura/panorama/2015/09/26/premi-bernat-capo-record-dels/1319120.html

http://www.lasprovincias.es/marina/201509/26/escritora-agnes-vidal-gana-20150926003441-v.html

http://www.diarioinformacion.com/cultura/2015/09/26/alcoyana-agnes-vidal-gana-premi/1678773.html

http://www.laveupv.com/xesfera/agnes-vidal-guanya-el-premi-bernat-capo-amb-fem-safareig

http://www.elperiodic.com/denia/noticias/395127_escritora-alcoyana-agnes-vidal-gana-premio-bernat-capo.html

http://lamarinaplaza.com/2015/09/25/agnes-vidal-guanya-el-premi-bernat-capo-de-difusio-de-la-cultura-popular/

http://www.radiodenia.com/fem-safareig-de-agnes-vidal-premi-bernat-capo/

http://www.lesmuntanyes.com/2015/09/26/lescriptora-alcoiana-agnes-vidal-guanya-el-17e-premi-bernat-capo/

http://www.infobenissa.cat/noticies/cultura/lalcoiana-agnes-vidal-guanya-el-premi-bernat-capo/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada