5 d’octubre del 2010

EmBloCA'T

Shaudin Melgar, del blog de la qual ja hem parlat aquí, ens ha passat el relleu d'un bonica iniciativa que parteix de Rafa Liñan del bloc Kasundena.cat.

Es tracta de difondre blogs en català a base de recomanar-ne cinc (només!!) i explicar per què els recomanes. Després ho fas saber als blocs en qüestió i, si volen, ells poden seguir la cadena. Podeu trobar més informació sobre la iniciativa aquí.

Així que a nosaltres, evidentment, ens toca recomanar blogs dels nostres autors (això ja és una limitació, però no molt gran, ja que n'hi ha molts que els escriuen i ho fan molt bé).

Allà van els nostres cinc (una mica aleatoris, si voleu, però tots molt bons):


 Shaudin Melgar-Foraster Cuida les imatges i els textos del que ha de parlar, aconsegueix generar participació i ens descobreix aspectes nous de la seva novel·la, fent que esperem ansiosament la propera aparició de la trilogia. Ens sap un poc greu incloure'l perquè sabem que ja ha estat recomanat i, per tant no amplia la xarxa però seria injust no fer-ho, realment ens agrada molt.

 Aquest blog trobem un poc de tot en matèria de literatura i ja ha rebut els XX Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians (AELC) a la Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià. Amb aquest ajuntem el de Uendos, Greixets i Maremortes, de Francesc Mompó, i en fem un paquet. Citant, al mateix Francesc, li toca fer de "Consuerte".


A l'ombra del prat, de Pep Castellano
 Ens ajuda a seure a la fresca de l'ombra del prat i comentar amb ell coses diverses i agradables relacionades o no amb la literatura.


Intriga i humor, de Lourdes Boïgues
Personatgesde la literatura infantil i juvenil surten dels llibres de Lourdes i es passegen pel seu blog.

Josep Chapa Mingo
Tot i que darrerament el té un poc abandonat (segur que molt al seu pesar) aquest blog és intimista i ha aconseguit connectar amb tot un seguit de joves que li han "suggerit" amb la frescor pròpia del jovent nous personatges i trames per a les seves novel·les (qui diu que és difícil arribar als adolescents?

Esperem haver eixamplat un poc el cercle de recomanacions, visiteu-los i gaudiu-los!


 

7 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies per recomanar el meu blog. El blog de Bullent també és un dels meus habituals.

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres, nosaltres només tractem de donar ressò al gran paper que feu els escriptors.

    ResponElimina
  3. Gràcies per continuar l'EmBloCA'T! Molt interessants tots els blocs.

    ResponElimina
  4. Amigues i amics del bullent, sou un estímul importantíssim, gràcies per no parar, per estimar les lletres que ens uneixen, per la cultura que ens conforma i uneix. I tot, amb una cura, dignitat i professionalitat envejables. Per cert, l'edició del "Ratot", un regal per als sentits.
    Josep Chapa

    ResponElimina
  5. Vaja, he repetit el verb "unir" dues vegades. Excuseu-me, lleig. Les preses...
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Josep, el veritable estímul sou els escriptors i la bona gentque ens fa sentor-nos orgullosos del que som.

    A veure si seguim el fil.

    ResponElimina