27 d’octubre del 2010

Un pirata tocat pel cacau, de Màrius Moneo


Arnús era una pirata que estava una mica fastiguejat de tot: trinxar, pelar, cremar, rebentar, robar, aixafar i escorxar ja no li feien cap il·lusió. L’única cosa que el feia córrer era una substància fosca i aromàtica, una menja dolça i amargant a la vegada, provinent del cor de les Amèriques, una beguda que s’havia convertit en el plat preferit de nobles i reis a les corts europees... Sabeu què vull dir? És clar, la xocolata.

Però la lluita per posseir aquest producte excels farà perdre la xaveta a més d’un personatge, com ara al seu principal enemic, Genís Delacau, i també a un vell virrei poca-solta, cosa que acabarà provocant un bon cacau!


Màrius Moneo, nascut a Berga l’any 1964, va cursar els estudis de primària i secundària en aquesta ciutat. A partir de l’any 1982, compagina els estudis universitaris de Filologia (Universitat de Barcelona) amb els estudis musicals (Conservatori de Barcelona i Conservatori de Terrassa). L’any 1989 obté el títol de Llicenciat en Filologia Catalana i des de 1992 és professor agregat de Batxillerat. Va treballar cinc anys a l’IES Sant Ramon de Cardona i des de 1996 fins a l’actualitat a l’IES L’Alt Berguedà de Bagà.
Va ser un dels fundadors d’una revista d’àmbit local d’informació i humor ‘La veritat’. Ha fet cursos de redacció i conferències sobre literatura i cinema. L’any 2004 va guanyar el Premi d’humor i de sàtira Jaume Maspons i Safont amb la novel·la L’educació del bon lladre, publicada aquell mateix any. L’any 2010 ha obtingut el primer premi de teatre Ciutat de Gandia, en la seva IVa edició, amb l’obra El neguit de Màrsies.

Amb aquest llibre, Màrius Moneo va guanyar el XX Premi Carmesina de narrativa infantil.

Les il·lustracions són a càrrec de Xavier Gordillo, que ja ha il·lustrat diversos llibres infantils. En Edicions del Bullent, concretament a il·lustrat La taverna del bandoler i Jordi, i el tresor de les vint perles. El seu blog: http://xaviergordillo.blogspot.com/

Clica ací per vore la proposta didàctica del llibre que ha fet Rosa Torres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada