17 de maig del 2011

Al Cabanyal, el món de la mar pren protagonisme


Les històries de mariners tenen fama de ser les millors. La gent de la mar han viscut les situacions més arriscades, conscients a tota hora de la seua pròpia petitesa. Algunes d'aquestes històries estan en l'origen de moltes de les festes grans dels nostres pobles, són una part important de la nostra cultura popular.

No serà a la fonda del port ni amb intervenció de l'aiguardent però sí a un barri mariner, el Cabanyal, i amb autèntic sabor a mar que presentarem Devocions marineres a terres valencianes, de Pep Martorell. I les històries no faltaran.

AL CABANYAL (VALÈNCIA):

Data: Dissabte, 21 de maig
Hora: a les 18:00 h
Lloc: Ateneu Marítim (c/ La reina, 68, València).

Ens obsequiaran amb les seues paraules i històries:

Pep Martorell, l'autor del llibre

Llorenç Giménez, Conta-contes

Ricard Ferrer Lacomba, mariner.

Joan Seguí, Director del Museu Valencià d'Etnologia

i la coordinació de Núria Sendra, d'Edicions del Bullent.

Devocions marineres a terres valencianes, de Pep Martorell
A l’actualitat, la millora en les condicions de navegació i el progrés en les previsions de l’oratge han facilitat el treball dels mariners. Aquesta Mediterrània nostra, però, sempre acarona imprevisibles canvis d’oratge. De sobte, sense avisar. Treballar en la mar presenta situacions difícils, massa a sovint dramàtiques, per això no és estrany que el mariner busque protecció en la divinitat. Devocions marineres a terres valencianes fa una aproximació a la religiositat popular en les poblacions costaneres valencianes. Ens parla de l'origen de les advocacions que han arrelat, fent una especial referència a les de la ciutat de València i el seu entorn mariner. Un llibre que ens ajuda a conéixer, a través d’un aspecte poc tractat, el món mariner valencià.

12é PREMI BERNAT CAPÓ DE DIFUSIÓ DE LA CULTURA POPULAR
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada