31 d’octubre del 2011

El sant del dia, d'Alfons Llorenç
Quan el nostre poble pregunta A quin sant? Ens està preguntant pel motiu o causa última d’una cosa i el que la diu realment la posa en dubte.
En El sant del dia, espigolant en costums ancestrals o més recents, Alfons Llorenç ens proposa reflexions per a cada dia de l’any. Sense descartar les vides reals dels sants –o les hagiografies inventades i llegendàries–, tot i que no d’una manera plana va fent capbussades en els nostres orígens. No és, per tant, un llibre per llegir de seguideta sinó per paladejar cada dia la pàgina que li toca i meditar-la més temps del que ens ha costat llegir-la. En acabar, ens coneixerem bastant més, almenys com a col·lectiu.

Alfons Llorenç Gadea. Fill de Planes, nascut a Alcoi el 1951.Es llicencià en Filologia per la Universitat de València, on fou deixeble de Sanchis Guarner. També és Diplomat en Estudis Avançats, professor de Lingüística Valenciana i Mestre de Valencià.
Redactor i Realitzador TVE, on introduí el valencià en 1976, corresponsal de «Destino», «Canigó» i  “El Noticiero Universal” i col·laborador de “Información”, “Triunfo”, “Levante-EMV”, “El País” i “El Temps”.
 Fou Cap del Gabinet de la Presidència del Consell del País Valencià, Comissari per al 750 Aniversari del Poble Valencià, Assessor del President de la Generalitat Valenciana i Alcalde de la Vila de Planes. És autor de diversos treballs, documentals i exposicions sobre història, etnografia, gramàtica, lingüística i literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada