6 de març del 2012

Un crim al balneari i Les ales d'Àngel Vidal, reeditats


Han entrat noves reimpressions de dos veterans de la col·lecció Esplai.

Per una banda, Les ales d'Àngel Vidal, de Joan M. Monjo. Es va publicar per primera vegada el 1985 i duu amb aquesta set edicions!

A poca edat, Àngel Vidal descobreix que té ales. Els seus pares, l’oncle i el metge, en saber-ho, li les volen fer desaparèixer. Ell lluitarà aferrissadament per tal de preservar la seua identitat i la seua diferència. 

I, per altra, el 20é Premi Enric Valor, publicat el 2001 per primera vegada: Un crim al balneari, de Xulio Ricardo Trigo és la tercera!


L’acció se situa en el plàcid ambient d’un balneari situat just al costat d’una central nuclear. Un dels tècnics de la central apareix assassinat i el principal sospitós és el germà de la Viqui, per les seues activitats ecologistes. La Viqui, que és la filla de l’amo del balneari i la protagonista de la la història, haurà de fer-se càrrec del balneari, ajudar el seu germà, aprendre a mirar d’una manera diferent els xicots i, concretament, els dos que li van al darrere… Al cap i a la fi, els estius existeixen per a ser inoblidables.
De tant en tant ens agrada recordar aquí els llibre que no perden vigència amb el pas del temps i van passant per generacions de nous lectors que els gaudeixen. Enhorabona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada