29 de maig del 2012

Experiència educativa de Nissaga d'obrers




La col·lecció Claus per entendre el món té per objectiu aproximar el lector jove a un seguit d’aspectes que envolten la seva vida quotidiana i sobre els quals necessita elements d’anàlisi per a entendre’ls i formar-se’n una opinió. 

 Petjades és una sèrie dins de Claus per entendre el món que pretén explicar els periodes més importants de la nostra història. Amb un llenguatge àgil i senzill, però sense descuidar el rigor acadèmic, apropem els grans esdeveniments als joves.

 Irene Ferrer i Àngela Pitarch, les autores de Nissaga d'brers, a més d'escriure'l, l'ha utilitzat amb els seus alumnes per animar-los a la lectura i ajudar-los alhora a entendre el moviment obrer.

Totes dues treballen a l'Institut Ramon Berenguer IV d'Amposta. El centre forma part d'una  Xarxa de Centres de primària i secundària de Catalunya on es treballa en competències. Tots els anys participen en una trobada on se´ls demana que facen un cartell sobre alguna temàtica competencial i aquest any toca l'avaluació. Des del centre es va proposar fer-lo sobre la lectura de Nissaga d'obrers i sobre l'avaluació d'aquesta.

Amb tan bon resultat que el seu pòster estigué sel.leccionat el nostre pòster per exposar-lo davant de tots els centres de la Xarxa.

A més, Irene Ferrer i Àngela Pitarch anaren a Barcelona, al Departament d'educació, a exposar l'experiència duta a terme amb els alumnes de 4t ESO i l'obra Nissaga d'obrers. Enhorabona!

Ens han fet arribar algunes fotos. Ací una de les autores a Barcelona:


Una fotografia dels treballs dels alumnes:


En pengem alguna més a la nostra pàgina de facebook: http://www.facebook.com/BullentEdicions

I, a més, hem trobat aquest video en la xarxa en el que els alumnes parlen de l'experiència:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada