25 de setembre del 2012

El balneari dels àngels, d'Eli Llorens, novetat #LIJ


El número 52 de la col·lecció Esplai és una novel·la de detectius o policíaca, el primer que se'ns presenta és un assassinat. Es tracta d'El balneari dels àngels, d'Eli Llorens. L'autora, això sí, ha situat la trama ben a prop de casa seua: Castelló de la Ribera, però no per això ha deixat de tirar mà de referents culturals internacionals, com deeses hindús i més coses perquè aquest Castelló és al llibre un referent mundial per a la curació del càncer gràcies a un balneari d'excepció...

Fa quinze anys que Cris no anava al poble. Tot ha canviat molt. Ara, però, algú reclama la seua presència des de l'altre món. Haurà d'enfron­tar-se a fets, persones i records que havia su­pe­rat: la colla d'amics, el primer amor que mai no s'oblida. Tanmateix, no hi ha temps per a la nostàlgia, ha de resoldre un cas al que s'hi juga la vida. Amb l'ajuda del seu grup d'investigació i la providència divina de Lakshmí, Cris arribarà al cor de la trama a El bal­neari dels Àngels.

Eli Llorens va nàixer a Castelló de la Ribera l’any 1975. Prové d’una família de comerciants i s’ha dedicat professionalment a l’administració d’empreses, feina que sempre ha compaginat amb l’afició per les motos i el gust per les arts escèniques, sobretot per la dansa oriental, que es veu reflectida en molts dels seus treballs.
El 2010 rebé el tercer premi Sambori de País pel relat Coses que passen i resultà finalista al certamen La rosa de paper amb el conte El gesmiler. A més, dos relats seus han estat inclosos als recopilatoris de Las mujeres cuentan que edita la Conselleria de Benestar Social.
El Balneari dels àngels, la seua primera novel·la, rebé una menció especial al Premi Soler i Estruch de Narrativa Curta del Certamen Literari Castellum Ripae.

Aquest llibre també té una guia de lectura, que podeu consultar clicant en Proposta didàctica de Lucía Català.

Podeu llegir un fragment del llibre ací:

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada