18 de setembre del 2013

Lourdes Boïgues i El secret de Caterina Cremec a El Micalet parla de llibres


La societat coral El Micalet i Intersindical reprenen el seu grup de lectura "El Micalet parla de llibres"  amb una trobada amb l'autora Lourdes Boïgues. La conversa girarà al voltant de la novel·la El secret de Caterina Cremec, que ja va per la tercera edició. Curiosament molt a prop de l'escenari principal de la novel·la: el barri del Carme de la ciutat de València.

L'acte és d'assistència gratuïta i tindrà lloc el dimecres 25 de setembre a les 19ha la Sala d’Exposicions de la Societat Coral El Micalet (Guillem de Castro, 73, de València).

El secret de Caterina Cremec va guanyar el premi Enric Valor i és una història de vampirs però també tracta temes d'especulació urbanística, situació laboral dels joves, el dret a la vivenda o la voluntat d'emancipació. Caterina Cremec arriba a València des d’una llunyana regió de Romania. Arrossega amb ella un secret que no li permet ser feliç. Ha viscut sempre a l’ombra dels seus protectors: l’avi Ivan i el seu servent Dukhan. Ara vol aprofitar la nova residència per començar una vida diferent, ser ama del seu destí, ser autosuficient. Tanmateix hi ha massa assumptes pendents en el seu passat i la seva naturalesa com a vampiressa no li posa fàcil la normalitat.

Ha donat lloc a una segona part de la història, La venjança de Caterina, en la qual Caterina Cremec està decidida a trobar l'assassí dels seus pares i per això emprén un llarg viatge des de València fins a Rússia, passant per Rio de Janeiro. En aquesta missió està sola, perquè les coses amb la seua parella, Víctor Druss, no van bé i el fidel Dukhan s'ha quedat a València. Mentre busca la pista del caçavampirs, Caterina desbaratarà els plans d'un perillós delinqüent, coneixerà els terribles detalls de la mort dels seus pares i anirà a parar al llunyà casalot d'un parent poc escrupolós  Però ella no es dóna per vençuda i res no l'aturarà: ni els zombis ni els fans embogits ni la seua tasca de presidenta d'un club de futbol molt especial.

Lourdes Boïgues (Simat de la Valldigna, 1968) és llicenciada en Dret per la Universitat de València i actualment treballa de Tècnica de la Generalitat, feina que compagina amb l’escriptura. Es considera una persona tranquil·la, de gustos senzills i molt familiar. Les seues afeccions són la lectura i els passejos per la muntanya. Ha escrit: Estel estel·lar (Edicions del Bullent, 2005); La taverna del bandoler (Premi Carmesina 2006, Edicions del Bullent); Una iguana al monestir(Edicions Brosquil, 2008); El secret de Caterina Cremec (Premi Enric Valor 2007, Edicions Bullent); La mascota que no existia (Premi Vicent Silvestre 2008, Editorial Bromera); El desenllaç (Premi Benvingut Oliver 2009, Perifèric Edicions);Estel i els àngels (Edicions Bullent 2011) i La màquina i els somnis (Editorial Baula Edelvives 2011) i La venjança de Caterina (Edicions del Bullent, 2012).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada