13 de setembre de 2013

Novetat de Maria Jesús Bolta: A l'altra banda de les muntanyes.Tot just arriba a les llibreries A l'altra banda de les muntanyes, de Maria Jesús Bolta. És a la col·lecció Esplai, que s'adreça als lectors joves però és una novel·la que permet moltes lectures.

Hi ha una història de primers amors, o desenganys amorosos que potser casarà millor amb el que busca un lector jove.

Els més grans, o altres lectors, potser es centraran més en els efectes de l'emigració per raons econòmiques en les famílies, en les diferències entre societats obertes i tancades, en el moment històric...

A l'altra banda de les muntanyes: La família de Teresa va emigrar, de València a París, just abans de nàixer ella. Ara és una jove que, com cada estiu, torna al poble per visitar els iaios i retrobar els seus orígens. Aquesta vegada, però, no sent l’alegria que la desborda com altres anys; li acaben de trencar el cor i se sent molt desgraciada. 
No sap, però, que enguany, aquell paisatge estiuenc serà l’escenari d’una experiència inoblidable que la farà madurar i que li descobrirà que el futur, de vegades, s’embolica amb el passat, i que el dolor i l’afecte sempre es donen la mà. 

El llibre disposa d'una proposta didàctica en pdf elaborada per Consol Martínez. L'enllaç és a la fitxa del llibre.

Maria Jesús Bolta Bronchú (Meliana, 1958) va viure a França fins als 17 anys. És llicenciada en filologia romànica. Actualment exerceix de professora de llengua i literatura en un institut de secundària de l’Horta nord. És autora de múltiples obres de literatura infantil i juvenil, i guanyadora de premis literaris tan importants com el Samaruc (Les mans d'Amiel, 1992), el Vaixell de Vapor (Vull jugar, 1996), el Vicent Silvestre (Qui t’ha dit que el món era blanc?, 1999), el Folch i Torres (Animals! , 2002) i el Vila de l'Eliana (Pell-roja, rostre pàl·lid, 1995).
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada