18 de febrer del 2015

A Esplugues de Llobregat, Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa


El Pati Blau ha organitzat una trobada amb l'escriptora Cinta Arasa. Serà el dijous 26 de febrer a les 20:30 h a l'Espluga Viva (c/ St Francesc Xavier, 7-9, d'Esplugues de Llobregat).

A la trobada, l'autora explicarà anècdotes del procés d'escriptura de Vaig fer la maleta un dia de juny i desvetllarà alguns secrets.

Vaig fer la maleta un dia de juny va guanyar el 33è Premi Enric Valor de narrativa juvenil, epl que és àgil de llegir, alhora que apta per a tots els públics. Contextualitzada en la Revolució Industrial, ens mostra la cara crua de la lluita de classes.

Som al juny del 1909. Barcelona cremarà d'aquí poques setmanes, però ningú no ho intueix. L'Eulàlia, una adolescent de bona família, està convençuda que la vida de veritat només es llegeix als llibres. Acompanyarà el seu pare en un viatge de negocis al nord d'Anglaterra com a intèrpret. Fa la maleta a casa seva i no s'imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai. En el viatge descobrirà les condicions de vida dels obrers. L'Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica... i que la vida de veritat també es pot viure.

A la fitxa del llibre, es poden trobar ressenyes diverses, un vídeo de l'autora i altra informació http://www.bullent.net/libro/3168-Vaig_fer_la_maleta_un_dia_de_juny.

Cinta Arasa i Carot, va néixer a Tortosa el 1978. Es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l'Administració. 
Ha publicat, en diversos mitjans de comunicació, articles relacionats amb literatura, amb política i història política, entre d’altres a Serra d’Or, l’Avui, Sàpiens, El diari de Tarragona i Novacat.
 És autora de la novel·la Arran de l’Ebre (Aeditors, 2009) i dels llibres per a infants On és el Sol, Cucafera? (Aeditors, 2007), Emergència al País de la Màgia (Onada Edicions, 2010), El món dalt d’una sabata (Barcanova, 2012), Missió Trobairitz! (Animallibres, 2013), Ja som a l’hivern (Barcanova, 2013), La lluna és dolça, Ahmed (Cadí, 2013), Zeineb, la primera enxaneta (Cadí, 2013), entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada