5 de febrer de 2015

A Torrent, Conta'm L'horta, al Museu Comarcal de L'Horta Sud


El dimecres 11 de febrer de 2015, a les 19 h. es presentarà el llibre Conta'm l'Horta, alhora que s'inaugurarà l'exposició Històries i imatges del seu il·lustrador, Antoni Laveda. Serà al Museu Comarcal de l’Horta Sud “Josep Ferrís March” (C/ Mare de Déu de l’Olivar, 30, Torrent)

El llibre Conta'm l'Horta, editat per Edicions del Bullent, és una iniciativa de l'Associació El Barranc de Paiporta i conté 5 rondalles ambientades a l’Horta de Juli Avinent, Carles Cano, Fèlix Sempere i Toni Torreño, magníficament il·lustrades per Antoni Laveda.

A la fitxa del llibre http://www.bullent.net/libro/3178-Conta-m_l-Horta es pot veure els autors parlant-ne. I un enllaç a aquest tast del llibre:L'Exposició de dibuixos arreplega una selecció del treballs d'Antoni Laveda durant la seua llarga trajectòria com a il·lustrador. De l’11 al 28 de febrer de 2015 es podrà visitar al mateix Museu Comarcal de l'Horta Sud.


Antoni Laveda és un dels millors il·lustradors valencians, que atresora ja més de trenta anys d’ofici. Aquesta exposició reuneix mostres molt reeixides de les il·lustracions originals que acompanyaven llibres d’ara i de sempre per a totes les edats, composades al llarg de la seua carrera artística. El dibuixant sap rescatar des de les paraules la màgia del conte, amb una gran mestria, tot transformant-les en quadres que, lluny d’aigualir la suggestió dels relats, fan volar encara més la
imaginació del lector. Així, la seua línia i la seua taca policromada han donat vida a una gran quantitat de personatges tant de llibres d’autors moderns com de clàssics irrenunciables: Voltaire, Dumas, Shakespeare, Ramon Muntaner, Enric Valor...

Trobareu en aquesta retrospectiva alegre un gran dinamisme compositiu en cada làmina, el gust per la línia ben marcada i el domini de l’aquarel·la per a embolcallar els personatges en una atmosfera sempre captivadora. Les corbes de Laveda, que dibuixen arcs perfectes, combinades amb la recta vertiginosa del seu traç, van perfilant tothora els personatges en una figuració detallista de gran plasticitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada