27 de febrer del 2015

L'Espill, de Jaume Roig a les activitats de la Fira del llibre de València per a Secundària:

L'ESPILL de Jaume Roig pren vida damunt l'escenari de la Fira del Llibre

A la Fira del Llibre hi haurà alguns llibres que es podran veure i escoltar, a banda de llegir-se.
La Fira del Llibre ha programat la representació teatral de l'Espill de Jaume Roig.




L'adaptació teatralitzada de l'Espill de Jaume Roig que presenta la dramaturga i actriu Anna Marí (Edicions del Bullent) es representarà a la carpa de la Fira en horari matinal el dijous 23 d'abril per a grups concertats. Es tracta d'un espectacle en què es narren les desgràcies del vell protagonista de la novel·la de Jaume Roig, considerada com el cim de la misogínia (i també del domini del vers de quatre síl·labes).

Els centres que vulguen demanar l'activitat han d'omplir una sol·licitud al formulari que hi ha en aquesta pàgina del web de la Fira del Llibre de València http://firallibre.com/activitat_escolar/espill-de-jaume-roig/

En aquest espectacle s’ha modernitzat el llenguatge original, però es manté una bona part de les rimes i el lèxic de la novel·la. S’interpreten els personatges a ritme de rap i de cançons medievals valencianes, tot evidenciant els conflictes de gènere des de l’edat mitjana fins als nostres dies. L’obra compta amb dos actors que realitzen diferents personatges.


El 23 d'abril és el dia de Sant Jordi, en el que, seguint el costum, els enamorats es regalen un llibre i una rosa. O dicta la tradició que és la dona la que reb la rosa i l'home el que reb el llibre? És la data ideal per plantejar-nos quins estereotips marquen encara avui les relacions home-dona i altres que es tracten a la tertúlia posterior.


L'espectacle, de la companyia valenciana CRIT, forma part del repertori de la companyia i de la campanya de teatre per a joves “Escena Jove” i porta més de 200 representacions efectuades arreu del País Valencià i Balears. És un dels tres espectacles (Quatre-cents!, Tirant lo Blanc i Espill) amb què la companyia porta anys apropant el nostre Segle d'Or als joves de hui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada