11 de febrer del 2016

A Orba, Tot el que tinc per ballar amb tu, d'Elvira CambrilsEl pròxim divendres 19 de febrer, a les 20 hores, es presentarà el llibre d'Elvira Cambrils, Tot el que tinc per ballar amb tu, en la Biblioteca Pública d'Orba (c/ Les Escoles, 1).

Aquesta és una de les activitats que la biblioteca va a fer per a promocionar als autors de la comarca, i en aquesta ocasió, comptarà amb l'escriptora pegolina, que ens aproparà un poc més a la Felicitat, a través del seu llibre.

A Tot el que tinc per ballar amb tu, Felicitat desembarca a l'illa grega de Sérifos amb la idea d'anar-se'n al més aviat possible. Se sent abatuda pel pes de l'infortuni. La mare malalta, els problemes amb la parella marquen la seua vida. Però els tamarits, les olors, les capelles blanques, la música i les tavernes vora mar la desperten d'una llarga letargia. Els habitants de l'illa la duran a ajornar el final de les vacances. Tot el que tinc per ballar amb tu parla de la sensualitat i els sabers de la filosofia moral clàssica com a antídots contra les gorgones que amenacen l'existència humana. És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les. A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.

Elvira Cambrils (Pego, 1955), professora de filosofia, s’inicia en l’escriptura creativa amb relats breus per al programa Graffiti de Ràdio Lliure (1985-88). Segueix amb els escrits de divulgació filosòfica, cròniques de viatge i contes del programa Estirant el fil de Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). L’any 2006, el llibre de relats Mira’m, Amor (2007) guanya el premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva. Amb El bes de l’aigua (2010) ja s'endinsà en el món femení combatiu alternant l'època de la IIa República amb el boom immobiliari previ a l'actual crisi. Recentment ha guanyat el premi Soler i Estruch dels premis Castellum Ripae amb Vestida de lluna, llibre que sortirà a la llum en breu.

A continuació un vídeo on l'autora ens explica un poc el seu llibre. Podeu llegir les primeres pàgines a http://issuu.com/bullent/docs/_26__tot_el_que_tinc_per_ballar_amb


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada