27 de setembre del 2016

Edicions del Bullent rebrà el Premi Joan Fuster del Bloc Jaume I de l'Alcúdia


Edicions del Bullent agraeix el reconeixement del Bloc Jaume I de l'Alcúdia, que és un premi a moltes persones, escriptores, escriptors, il·lustradores i il·lustradors, correctores i correctors, impremtes i tanta altra gent que forma part de trajectòria d'una editorial. Més encara quan aquest premi ve d'una entitat tan honorable i activa com ho és el Bloc Jaume I. Més encara quan els altres premiats de la nit són persones i institucions del tot admirables.

El Bloc de progrés Jaume I és una associació cultural que porta funcionant a l'Alcúdia (Ribera Alta) des de 1995. Són un referent en totes les qüestions que afecten, d'una manera o d'una altra, la llengua i la cultura del País Valencià.

El Bloc de progrés Jaume I ha creat, els premis Jaume I i també organitza el Correllengua el mateix dia.

Així, el divendres dia 7 d'octubre de 2016 a les 20,30 h la Flama de la Llengua eixirà del parc de la Nòria fins al Consistori Municipal. L'alcalde rebrà la torxa i a continuació anirà fins a la Plaça Tirant Lo Blanc. La flama anirà acompanyada per la Colla la rosca de tabal i dolçaina, el grup de danses El Bolero, els cabuts Els Negrets, Els Tornejants i els Dimonis Enroscats.

Després, a les 22,15 hores, durant un sopar al Siglo XXI de l'Alcúdia s'entregaran els premis.

Els premis Jaume I han distingit les persones, comerços i entitats compromeses amb la llengua i la cultura; cada un dels cinc premis diferents que s'atorguen duen el nom d'un personatge valencià que representen una categoria específica. Per l'ordre que indica el cartell, enguany són:

Premi Joan Fuster (S'atorga a entitats i associacions dedicades a la cultura): a Edicions del Bullent.

Premi Tio Canya pren el nom de la cançó homònima per destacar personalitats destacades en la defensa d'allò valencià: Associació El Tempir.

Premi Ovidi Montllor representa el món de les arts i l'atorguen a Pep Gimeno 'Botifarra'.

Premi Carles Salvador va adreçat a persones i entitats dedicades específicament a l'ús i la promoció de la llengua, enguany al Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià STEPV-IV.

El Premi Vicent Andrés Estellés es dóna als comerços o empreses locals destacat per la contribució a la dignificació de la llengua i la cultura valencianes. I el 2016 el reb un poeta: Joan Martín Gallur.

Condueix l'acte Clara Millo Barbarroja.

Es poden adquirir tiquets per al sopar a l'Esplai des del dia 1 d'octubre i a la Casa de la Cultura els dies 27 i 28 de setembre de 19,30 a 20,30 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada