5 d’octubre del 2016

Toni Bellón al premi Bernat Capó. Vídeo


Toni Bellón expressà el seu agraïment pel premi rebut. El ball de bastons d'Algemesí resta encara per descobrir i és la feina que anem a encetar ara amb l'edició del llibre. És hora de redescobrir els balls de bastons, un dels més emblemàtics en les festes populars d'Algemesí per darrere de la Muixeranga.



Com toni Bellon explica al llibre, aquest ball incorporà la dona a la festa el 1980, fins i tot abans que la muixeranga:



Toni Bellon Climent (Algemesí, 1984) llicenciat en Geografia i Ordenació del Territori per la Universitat d’Alacant (2015). Ha publicat diversos articles a revistes científiques de geografia i ciències socials com 'GeoGraphos' i 'GeocritiQ'. Autor del discurs expositiu de l’exposició temporal "Memòria d’un bastonet. Homenatge als nostres majors", realitzada al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí (2015). En el camp de la narrativa curta, aquest mateix any ha estat guanyador del I Certamen literari per a la Igualtat “Casa de la Dona” d’Elx, amb el relat breu 'La igualtat entre gèneres en la muixeranga d’Algemesí'. Actualment compagina la finalització del treball final del Màster en Antropologia Social a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb el treball com a investigador autònom en diverses investigacions.

A continuació algunes fotos de l'acte:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada