6 de novembre del 2019

A Paiporta, Les plantes del nostre entorn.



Amb motiu de la Setmana de la Ciència, presentem Les plantes del nostre entorn. Flora silvestre de Paiporta,  de Simón Fos i Àngels Codoñer, I Premi d'Estudis Locals de Paiporta.

Serà dijous, 14 de novembre a 19:30h en la Biblioteca de Paiporta (Pl. Esglèsia de Sant Jordi, 10). Acompanyaran els autors Emili Laguna, biòleg, Núria Sendra, editora, Esther Torrijos, regidora de Participació Ciutadana i Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta.

També hi ha prevista una passejada el dia 24 per a veure en la pràctica el que es parlarà el dijous 14. 

Davant la realitat del paisatge quotidià que sovint mirem i no veiem, i la del recurs cultural, visual i didàctic de l’horta de València, referent mundial entre els anomenats paisatges culturals, Les plantes del nostre entorn. Flora silvestre de Paiporta recopila la meravellosa diversitat vegetal que habita els nostres camps i el nostre espai urbà, amb l’objectiu de promoure el seu coneixement des de qualsevol enfocament. Potser noms siga necessària una mínima espenta per aproparnos amb una altra mirada a les plantes del nostre entorn. Amb aquest objectiu, el llibre presenta una acurada selecció de fotografies, amb descripcions senzilles, quasi limitades als caràcters importants per reconèixer la planta tractada o diferenciar-la d’altres semblants. La posterior descoberta d’aspectes relatius al seu origen, la seu ecologia, els seus usos populars o altres curiositats insospitades, ajudaran, a més a més, a conéixer-les i estimar-les.

Vols saber més sobre el llibre? Els autors l'expliquen breument en aquest vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada