29 d’abril del 2020

Repte de lectura amb fotos per a joves: fer un bodegó lector


Hem estat proposant activitats per als més petits de la casa. Ara ens ha arribat aquesta activitat tan engrescadora que ha fet la professora  Maria Cebolla per a lectores i lectors més crescuts i li hem demanat permís per a escampar-la. Es tracta de fer un bodegó lector. Si us animeu a fer-ne de llibres d'Edicions del Bullent i ens els feu arribar, ens alegrarà molt, els compartirem per les xarxes i mirarem de fer-vos arribar una sorpresa.

Ens aquests passos ha plantejat l'activitat Maria:

1) Triar un llibre.
2) Fer una fotografia del llibre acompanyada d’una sèrie d’objectes, dibuixos o imatges que es relacionen amb el contingut de la història (almenys 4 o 5).
3) Realitzar un resum breu de la història, però sense contar el final.
4) Buscar informació sobre l’autor/a del llibre i escriure una breu biografia.
5) Explicar el perquè s’han inclòs els objectes en la fotografia.

Vet aquí el resultat per a la imatge superior que ens ha fet arribar:

El llibre: Vaig fer la maleta un dia de juny
La novel·la se situa al juny de 1909 i la seua protagonista, l’Eulàlia, acompanyarà el seu pare en un viatge de negocis al nord d’Anglaterra com a intèrpret. En el viatge descobrirà les condicions de vida dels obrers. L’Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà que vol dir treballar en una fàbrica... i que la vida de veritat també es pot viure.

L’autora: Cinta Arasa
És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. Escriu des que tenia onze anys. És autora de la novel·la Arran de l’Ebre (Aeditors, 2009) i de llibres per a infants: On és el Sol, Cucafera? (2007), Emergència al País de la Màgia (2010), El món dalt d’una sabata (2012), Missió Trobairitz! (2013), Zeineb, la primera enxaneta (2013) i Ha arribat la primavera (2014).

La xiqueta llegint
Eulàlia és una apassionada de la lectura. Per això sempre té llibres al seu abast per tal de llegir.

El mapa i la bandera d’Anglaterra
La historia que es desenvolupa a la novel·la transcorre a Anglaterra, concretament a Liverpool.

El teler
La fàbrica del senyor Louis es dedica a fer teles, per això hi havia màquines de filar i telers. A més, relacionat amb aquest aparell hi succeeix un episodi molt tràgic.

L’ull
Els obrers que treballaven en les fabriques tenien unes condicions laborals pèssimes, fins i tot es produïen malalties associades al treball. Els telers de les fàbriques generaven una pols que s’escampava pertot i penetrava als ulls dels treballadors, i els provocava uns inflamacions terribles i conjuntivitis crònica.

Si t'ha encuriosit el llibre, que va guanyar el Premi Enric Valor, podeu llegir les primeres pàgines a: https://bullent.net/libro/3168-Vaig_fer_la_maleta_un_dia_de_juny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada