28 d’abril del 2020

3 en 1: Com es fa, dibuixa i acoloreix "La rabosa i el corb"



Com que la primera entrega de dibuixos de Dani Cruz per a acolorir la rondalla "Esclafamuntanyes" va tenir tant d'èxit, aquesta vegada el nostre amic il·lustrador ens ha fet un altre regal.

Dani Cruz ens mostra com fer un dibuix com el que va fer a la rondalla "La rabosa i el corb" (Que també trobem adaptada: https://bullent.net/libro/3222-La_rabosa_i_el_corb) de tres formes:

1r) Ha fet un esquema per passos per a que puguem fer el dibuix en el que el corb accedeix a dur a la rabosa al convit.


2n) També ha fet el dibuix a línia per a acolorir a casa:


3r) Podem veure un vídeo amb el procés que ell ha seguit
https://youtu.be/ph7wuGseL94



A l'encapçalament d'aquesta entrada podeu veure la doble pàgina que Dani Cruz va il·lustrar en el seu moment. El fragment del text de la rondalla seria:
–Allò és molt amunt?
–Mil voltes més amunt que els núvols més alts, comare rabosa.
–M’esgarrife de pensar-ho! –feia ella–. Però no puc, no puc resistir-ho... Raïm de Novelda, torró de Xixona... i, per no embafar-nos massa, taronges, llimes, els tramussets...
—Munta, munta, comare, que farem tard –deia el corb rient per davall del bec.
Ho podeu descarregar des d'ací o, en pdf, a la pàgina del llibre que té la rondalla adaptada: https://bullent.net/libro/3222-La_rabosa_i_el_corb

Podeu visitar el web de Dani Cruz, per saber més de l'autor que ens ha fet aquest regal: https://www.danicruz.com/. Buscar-lo i seguir-lo a les xarxes socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada