14 d’abril del 2020

"Dissabte, jazz" novel·la amb banda sonora




Que la música és important a Dissabte, jazz, de Rafa Gomar, ja es veu en el títol. Per aquesta raó, l'autor ha fet un recull de cançons que podrien ser la banda sonora del llibre.

El jazz no es va crear en ambients fàcils, per això acompanya tan bé les èpoques de dificultat. Les que passem els lectors i les que passen els personatges.

https://open.spotify.com/playlist/0NDimpjDUrrlzNgSKFOSYR



Els protagonistes de Dissabte, jazz, Roser i Enric, viuen una segona oportunitat en la vida. Han quedat a la nit per anar a un concert de jazz. Durant el dia fan les activitats quotidianes d’un dissabte, el que els duu a trobar-se o evocar múltiples històries personals pròpies o de les persones que van creuant-se en el seu camí. Vides desaparegudes que aporten una melodia nostàlgica; vides dures, que donen un so greu; petites o grans traicions amb notes estridents... S’hi expressen els dubtes, les certeses, les pors, les misèries i les grandeses de multitud de personatges ubicats en el nostre present.Es tracta de respondre a l’anestèsia emocional on sovint ens endinsa la pèrdua dels éssers estimats, la malaltia, l’amor i el desamor o les adversitats quotidianes, i ser capaços de trobar nous escenaris o veure’ls amb uns altres ulls. Tot plegat, amb música de jazz.

Dissabte, jazz ha guanyat el premi Soler i Estruch de Castelló (Ribera Alta).

Es pot adquirir el llibre demanant-lo a la llibreria habitual (per e-mail, per exemple), en diverses llibreries a través de Libelista (https://www.libelista.com/dissabte-jazz-679663) o a través del nostre web (https://bullent.net/libro/3257-dissabtejazz)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada