14 de juliol del 2020

Què tinc ací baix? De Rosa Sanchis i Enric Senabre. 3a edició ampliada i actualitzada


Penses que a les xiques no els agrada tant el sexe com als xics? “Maricó” i “homenot” formen part del teu vocabulari habitual? Consideres que la transsexualitat és una malaltia? Creus que el clítoris té la mida d’un cigronet? Opines que el binarisme és inqüestionable? En el sexe tot “flueix” i no cal preguntar ni consensuar? 
Si has contestat afirmativament alguna de les preguntes, potser et convindria revisar la idea que tens –i que t’han transmés– de la sexualitat i dels gèneres. Però si penses que el sexe és un fet positiu, saludable i plaent entre persones lliures i diverses, i que mai s’acaba d’aprendre, aquest és també el teu llibre. 

Què tinc ací baix? És un llibre que es dirigeix a adolescents i parla de sexualitat. És el resultat d'anys de treball sobre educació afectiva i sexual de Rosa Sanchis i Enric Senabre amb alumnat ben divers.

Enric Senabre i Rosa Maria Sanchis són dos professors de secundària inquiets i apassionats que des de les seues respectives matèries, Filosofia i Valencià, treballen amb l'alumnat aspectes d’igualtat, sexualitat i diversitat, les TIC i la ciutadania democràtica. Ambdós han rebut premis d'innovació educativa de la Conselleria d’Educació i d’altres institucions com la Rosa Sensat o El Micalet i han publicat diversos llibres sobre els temes esmentats. 

Ana Ruiz és mestra d’Educació física i d'Arts & Crafts. Va guanyar el concurs de cartells de La Mos­treta 2005. Ha il·lustrat Sac de poemes, Alumbrita i una col.lecció de contes sobre la epilèpsia, entre altres.

Per saber més del llibre i veure la proposta didàctica: https://bullent.net/libro/3001-Que_tinc_aci_baix_Per_entendre_la_sexualitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada