1 de juliol del 2020

"Pandora du sort", de Paco Esteve i Gemma Aguasca #NovetatInfantil #ÀlbumEns agraden els gats i les gates de tots els colors. En alguns llocs poc informats, però, sembla que creuen que els gats negres duen mala sort. Així que aquesta història, Pandora, una gata negra de carrer que volia ser adoptada però li resultava difícil per aquesta superstició, ens ha agradat molt. 

"Pandora du sort", de Paco Esteve il·lustrada per Gemma Aguasca,  no és només un llibre molt bonic, és també una crida a no discriminar pel color (ni als gats, ni a ningú). Que no són certes aquestes coses ho sabem bé perquè el nostre gat negre anterior ("El gat de la bruixa" que és per a lectors un poc més grans) ens ha dut molta, molta sort a nosaltres i a tots els lectors.

Pandora era una gata negra una mica supersticiosa. Però... qui diu que els gats negres duen mala sort? Acompanya'ns en aquesta història i descobriràs la veritat.

Paco Esteve i Beneito (Agres, 1979) és llicenciat en filologia catalana i teoria de la literatura, ha treballat de traductor i fa de professor de valencià. També ha publicat les novel·la Qui no fa la festaSi ha nevat. També el llibre Agres i dolces amb rondalles, refranys, frases fetes, cançons, versets, endevinalles i altres creacions col·lectives del seu poble. A banda d’això, diu que no té ofici ni benefici, trellat ni forrellat. Li agradaria lligar els gossos amb llonganisses, però ja ha aprés que l’ovella que bela perd bocí i es consola pensant que, al cap i a la fi, tota pedra fa paret.

Gemma Aguasca Soler, Barcelona 1972. Llicenciada en Belles Arts i dibuixant de vocació.
Il·lustra llibres, cartells, postals publicitàries i tot allò que es presenti, també pinta per a galeries, botigues.
El que més li agrada, a banda de dibuixar, és estar a la natura, nadar i els gats, especialment els negres.

Per saber més del llibre i veure les primeres pàgines: https://bullent.net/libro/3272-Pandora-sort

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada