12 de febrer del 2021

Lourdes Boïgues ressenya 'Pell de seda' de Vicent Sanhermelando

Sobre Pell de seda, de Vicent Sanhermelando, diu Lourdes Boïgues a la crítica que ha fet a Nosaltres La Veu dels llibres: «recrea la ciutat i l’època amb un realisme vívid, dinàmic i quotidià. No està per les grans descripcions dels llocs, de les institucions o dels esdeveniments polítics de l’època. Al cap i a la fi, és una obra de ficció, no un assaig. Però aquest escenari ens transporta agradablement als carrers medievals de la ciutat, passejant-nos per la plaça de la Seu, pel carrer del Trenc o dels Cavallers, per la jueria, etcètera.» i «l’obra m’ha paregut un regal dels que et deixen sorpresa i satisfeta.» 

I això, venint d'una escriptora i gran lectora com ella, no és qualsevol cosa, veritat?

Podeu llegir la ressenya completa a: https://nosaltreslaveu.cat/noticia/42674/pell-de-seda-vicent-sanhermelando?



Pell de seda va guanyar el 36è Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor l’any 2016. Si voleu saber més, podeu visitar el web del llibre, llegir les primeres pàgines o escoltar l'autor, Vicent Sanhermelando, en aquest vídeo.


En la convulsa València dels inicis del segle XV, Caterina Boïl, neboda del governador, coneix el jove Guillem de Pertusa al taller de seda que pos­seeix la família del xic. Encara que ella està compromesa, naixerà entre els dos un amor tan intens com im­pos­sible, ja que les respectives famílies pertanyen a bàndols rivals en la lluita pel poder de la ciutat. Un inesperat crim posarà a prova la relació de la parella en una successió de fets cap a un destí que mai no hagueren imaginat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada