«Don Joan de la Panarra, fill de Finestrat, n'ha mort cent d'un cop i res no li ha passat» amb aquest lema va guanyar fama Joan de la Panarra.
Aquesta rondalla arreplegada a Castalla i a Callosa d’En Sarrià ens conta la història de Joan de la Panarra, un jove malfaener i malcregut que havia matat cent mosques d'un colp. Juga a la confusió amb el lema que hem esmentat. Però ser un heroi no és fàcil i la fama s'ha de conservar; així, es veurà obligat a enfrontar-se a nous adversaris, esta vegada més perillosos.De vegades, la narrativa que crees t'obliga i et canvia, li passarà això a Don Joan de la Panarra?
Per saber més sobre el llibre:
https://www.bullent.net/libro/3294-don-joan-panarra
Primeres pàgines:
https://www.bullent.net/ficheros/libros/Don_joan_de_la_panarra.pdf
Enric Valor (Castalla, 1911 - València, 2000), gramàtic, lexicòleg, rondallista i noveŀlista, especialment reconegut per les Rondalles Valencianes, històries de la tradició oral valenciana que ell va posar per escrit amb una riquesa de llenguatge i una qualitat narrativa incomparables. És investit doctor honoris causa per les universitats de València, de les Illes Balears, Politècnica de València, de Castelló i d’Alacant.
Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és mestre, contacontes i animador lector. Ha publicat dues-centes rondalles i és autor d’una huitantena de llibres de literatura infantil. Té el premi CAM Medi Ambient (2010), el Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular (2017) i el Premi 9 d’Octubre (2019).
Antoni Laveda (València, 1951) Diu que ja de ben menut dibuixava «ninots» i batalles.
Després vingueren els estudis a l’antiga Escola de Sant Carles i un seguit d’anys treballant en el món del disseny gràfic i la publicitat, per arribar a l’ensenyament sense, això sí, deixar de dibuixar.
Ha simultaniejat la docència amb la il·lustració de llibres, els que més li agrada fer són els infantils i juvenils, i els que es desenvolupen en mons fantàstics i màgics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada