24 de gener del 2023

Les més belles sendes de la Safor a un tir de pedra #Novetat


Òscar Martí, Vicent Cervera, Xavier Cervera i David Gomar formen el grup "A un tir de pedra" són molt actius a tots els nivells en el món del muntanyisme i són també els autors de diversos llibres de muntanya. Acaben de publicar A un tir de pedra. Les més belles sendes de la Safor en Edicions del Bullent.

A un tir de pedra. Les més belles sendes de la Safor, d'Òscar Martí, Vicent Cervera, Xavier Cervera i David Gomar és un llibre adreçat a persones amb l’interés o la curiositat per conéixer les muntanyes de la Safor. És fàcil estimar els nostres paisatges amb llibres com aquest, per les magnífiques fotografies i perquè el text depassa les simples instruccions per a muntanyencs per a explicar quines activitats humanes o de la natura han conformat el paisatge de cada ruta. 


Fa més d’una dècada aparegué els seu primer llibre A un tir de pedra. Inventari de senders i camins de muntanya de la Safor. Han passat molts anys i han decidit fer-ne una edició absolutament nova, amb el convenciment que una renovació completa era necessària i ja indefugible i, també, que podrien aportar una versió millorada i madurada. Si la primera versió fou un intent agosarat de recopilar un inventari exhaustiu de totes les sendes de la comarca, aquest pretén mostrar i narrar una tria personal d'aquelles que consideren les més belles i destacades sendes de la Safor. Una tria il·lustrada amb esplèndides fotografies, abundant cartografia i, a més a més, informació addicional en línia, permanentment actualitzada, que ajudarà a arribar al començament de cada sender.



Un llibre que serà un bon company de motxilla. Una invitació a viure pas a pas i amb la mirada oberta excursionista els bells paisatges naturals i culturals representatius de la comarca. Aproxima al senderista la interpretació de la geografia que ha determinat la singularitat de les seues característiques. Una interessant i ampla trama senderista d'itineraris seleccionats, estesa sobre la complexitat topogràfica comarcal, fins al seu contacte amb els pobles. Per muntanyes, valls, barrancs i poblacions, al pas de recòndits paratges on el temps sembla haver-se detingut i en els quals és possible d’escoltar, en la seua solitud i silenci, la veu de la naturalesa. Espais de recolliment que contrasten vivament amb la naturalesa sotmesa en els plans, els paisatges humanitzats i la seua expressiva policromia cultural, econòmica i social.



Cada itinerari, cada tram està classificat segons el nivell de dificultat. Es pot consultar l'índex amb totes les rutes i les primeres pàgines en la pàgina del llibre



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada