20 de gener del 2023

'Els secrets de l'Eixample', de Mariano Casas: proposta didàctica


Quan tens 17 anys i acabes d’arribar a València per a estudiar a la universitat s’obri al teu davant una nova vida. Al protagonista d’Els secrets de l’Eixample, la família li ha trobat un lloguer sospitosament barat per a la zona acomodada on es troba. A més, la misteriosa conducta de la propietària de l’estudi on viu i l’estranya mort de la seua neta el refermen en que alguna cosa no va bé. Fascinat pels records d’aquella xica descobrirà junt amb una companya de classe que les façanes de l’Eixample amaguen secrets i mentides que malden per eixir a la llum i també gent sinistra que tracta d’evitar-ho, a qualsevol preu. Els secrets de l’Eixample parla de les herències poc desitjables que arrosseguem amb nosaltres, d’hipocresies i d’enganys. I també parla de gent que pot deixar arrere el passat per a viure per fi com vol.

Àngela Garcia ha elaborat una completa guia didàctica amb qüestions prèvies a la lectura, de comprensió lectora i posteriors a la lectura.

Completa la proposta un encreuament, informació complementària sobre l'espai on transcorre la novel·la, reflexions sobre cultura i literatura i un apartat d'autoconeixement. 

L'enllaç a la proposta didàctica, com altres informacions del llibre es poden trobar a
https://www.bullent.net/libro/3301-secrets-Eixample

I l'enllaç directe per descarregar-la és aquest: 

https://www.bullent.net/ficheros/libros/e70_PD_els_secrets_de_l_Eixample.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada