26 d’abril del 2023

El bes de l'aigua, d'Elvira Cambrils #Novetat

 


El bes de l’aigua, d'Elvira Cambrils, forma part de les obres emblemàtiques d’Edicions del Bullent reescrites i reeditades per a celebrar el 40é aniversari de l’editorial. D'igual manera que Elvira Cambrils ha reescrit el llibre, l'ha polit i li ha retornat el nom als personatges històrics, Elga Fernández Lamas ha reinterpretat la coberta i l'ha adequat a la nova línia de la col·lecció.

Sobre l'argument:

Maria Sendra veu en Maria Cambrils, la feminista valenciana del primer terç del segle xx, un punt de llum per a escapar de la crisi personal en què es troba. Creu que escriure una novel·la la pot sanar de les múltiples angoixes que l’assetgen, agreujades per una depressió postoperatòria: la fràgil identitat cultural del país, la depredació urbanística i les relacions amoroses. 

La recerca per a la novel·la la du als esdeveniments d’un poble de la Marina Alta durant la Segona República. «Intente refer el puzle d’una època desmembrada en rancors, odis, amors i enyorances». I, amb els personatges rescatats de l’oblit, construeix un calidoscopi de les inquietuds d’un temps d’il·lusió a pesar de les adversitats. 

El bes de l’aigua és una novel·la sobre temes globals des de la microhistòria. El feminisme, el poder de les idees, els drets de la natura o l’amor són qüestionats a partir de les vivències d’uns personatges circumscrits al seu temps. «El món canvia, les injustícies perduren».

«És una novel·la coral tot dibuixant una trama que és com una xarxa. Però, sobretot, és una contribució a la recuperació de la memòria històrica». Carme Miquel, revista Caràcters

Elvira Cambrils (Pego, 1955) ha exercit de catedràtica de filosofia de batxillerat en instituts de les comarques centrals valencianes. És narradora i novel·lista. Arran d’un viatge rere les petjades d’Ulisses, s’endinsa en l’escriptura de ficció amb els relats de Mira’m, Amor (Bromera, 2007), premi Blai Bellver de Xàtiva. Li segueixen les novel·les El bes de l’aigua (Bullent, 2010), Tot el que tinc per ballar amb tu (Bullent, 2014), Ala platja de Camus (Bullent, 2018) i Aire (Aila, 2021), premi Carmelina-Sánchez-Cutillas. És guardonada amb el Felipe Ramis per Foc a la llar (Lletra impresa, 2022), el Soler i Estruch per Vestida de lluna (Bullent, 2016) i l’accèssit lliure de Narrativa de Dones per La mar d’Essaouira (Las mujeres cuentan, 2018).

A més, ha publicat Ariadna adormida (Fundació Bromera, 2018) i és coautora d’obres com Jordi, un home singular (Denes, 2016), La improbable vida de Joan Fuster (3i4, 2017) o Setze relats de guerra (Ajuntament de Pego, 2019).

Per saber-ne més i llegir algunes pàgines del llibre: https://www.bullent.net/libro/3313-bes-aigua


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada