24 d’abril del 2023

La Fira del llibre de Castelló 2023 té novetats

 


La 39 edició de la Fira del Llibre de Castelló coincideix enguany amb una altra feliç circumstància. La Fira torna al centre de la ciutat. Un punt de trobada per a la promoció de la lectura, que tindrà la seua ubicació en la Plaça Hort dels Corders des del 28 d’abril al 7 de maig.

Hi trobareu les novetats d'Edicions del Bullent en diverses casetes. I, a més, hi ha dues activitats de llibres Bullents programades:

El dijous 4 de maig de vesprada, Joanvi Cubedo signa el seu llibre

"El drac de l'Albufera", il·lustrat per Dani Cruz.
Aquesta és la història d’un drac que va viure a l’Albufera de València. Transcorre en temps antics, molt antics! (Però és clar que per als que vivien aleshores era l’actualitat, per a ells eren els temps moderns.) En aquells anys, la ciutat estava tota emmurallada, era gran i bonica per a l’època, però molt més menuda del que és ara.

Joanvi Cubedo (Borriana, 1953) és actor de fa tants anys que ja és també professor de teatre. Rapsode i contacontes; amb el nom artístic de «TioVicent» explica contes per a totes les edats i a tots els llocs: escoles, museus, biblioteques… Ha escrit “El drac de l’Albufera” a partir de reculls de textos de Vicent Blasco Ibáñez.


El Dissabte 6 de maig a les 18,30 h. A partir de la lectura de fragments de “Fusta de Carrasca”, Manel Alonso presentarà la novel·la i comentarà els aspectes clau com a autor amb el cantautor Artur Àlvarez i els assistents.

Fusta de Carrasca”, de Manel Alonso, és la novel·la d'una nissaga de classe baixa narrada en primera persona: 
La carrasca té una fusta dura, imputrescible, que és emprada com a mànec de ferramentes i per a fer carros i eines del camp. És una fusta humil, fiable. L’àvia María Enriqueta Carrasca va ser de les primeres a emigrar des d’Ossa de Montiel a Pouet. Si el meu pare no haguera decidit marxar del poble, la meua vida hauria estat una altra. Ma mare no volia anar-se’n. Després no volia tornar-hi. Ella sempre fou d’allà on les seues filles ens havíem construït el futur.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada