30 de gener del 2024

Porrats de Potries i Manuel.

El Porrat es coneix com una fireta que es celebra al costat d’una església on es venera la imatge d’un Sant. En el Porrat es venen torrat, torrons i llepolies. Segons els experts, «la paraula torrat» diuen que té a veure amb la forma de pagar les despeses que suposava el menjar a la fira, ja que es feia conjuntament i es dividia entre tots els participants.



Nosaltres hi serem amb una parada de llibres bullents aquest cap de setmana, a dos pobles que tenen una gran tradició: Manuel, per la Candelària (2 de febrer), i Potries, per Sant Blai (3 i 4 de febrer).

«Ser més vell que el porrat de Manuel»

El 2 de febrer es celebra el Porrat de Manuel, i hi ha una dita popular als pobles de la zona que fa referència a l'antiguitat d'aquesta festa. Té un caràcter especial ja que al llarg del temps, el dia de la Candelària sempre ha sigut un moment de trobada de persones, en principi amb motius religiosos però, alhora barrejats amb el mercat i la festa que es desenvolupa al seu voltant. 


Imatge del Porrat de Manuel de l'any passat il·lustrar la celebració d'enguany




Visca Sant Blai de Potries, bona festa i bon porrat!

El porrat de Potries també té una llarga tradició, i es celebra en honor de Sant Blai, el patró del poble, amb una programació cultural molt variada. Però aquesta no s'entendria sense el mercat tradicional (on ens hi podeu trobar) el 3 i 4 de febrer. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada