30 d’octubre del 2015

Animació lectora: Lina Panxolina i el quadern màgic, de Mercè Climent


Des del dijous, 19 de novembre fins el diumenge 22 de novembre, torna "La Plaça del Llibre", jornades de visibilització del llibre en valencià.

Hi haurà signatures, actes oberts i també activitats organitzades per a escoles.


El dijous dia 19 de novembre, d'11:30 a 12:30, l'escriptora Mercè Climent ofereix una animació lectora del seu llibre Lina Panxolina i el quadern màgic.

Si vols dur a la teua classe a aquest interessantíssim acte només cal que llegiu el llibre i el treballeu a classe (en cas contrari els xiquets no es situaran en l'activitat) i que ompliu abans del dia 10 de novembre el formulari que enllacem a continuació:

https://docs.google.com/forms/d/1UNU9ewv4_RAfFsrtFQhCX7TWbA4cGLANkKY69WlruAY/viewform

En aquest vídeo, Mercè Climent convida a llegir Lina Panxolina (https://youtu.be/OOI_jqd175k):



A la dreta de la pàgina del llibre http://www.bullent.net/libro/2922-Lina_Panxolina_i_el_quadern_magic es pot trobar un enllaç a les primeres pàgines, propostes didàctiques i, fins i tot una pel·lícula que els alumnes del CEIP d'Almenara han representat.

Mercè Climent Va nàixer a la ciutat d'Alcoi (l'Alcoià) l'any 1981. Ha fet la carrera d'Enginyer Agrònom i també la de Filologia, aquesta darrera a distància i conreant la vida professional i la d'estudiant. Entre d'altres coses ha treballat en l'elaboració de guies de lectura de novel·les juvenils i infantils per a diverses editorials.
I és que Mercè Climent sempre ha estimat la llengua i la literatura, segurament per la influència de son pare que va ser poeta. Sent només una adolescent ja començà a fer les seves provatures en el gènere del conte, de fet guanyà alguns premis de narrativa en l'institut on estudià. També fou finalista en el Premi Sambori de la Universitat l'any 1999. En 2009 guanyà el Premi de Narrativa Teodor Llorente de la Pobla de Vallbona i el Premi de Narrativa La rosa de paper de La Florida, i en 2010 el Premi Bancaixa-Universitat de València d'Escriptura de Creació en la modalitat de narrativa en valencià.
També en 2010 fou guardonada amb el XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (AELC) en la modalitat de Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià pel blog Els primers gestos del verd i amb el XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d'Albaida amb la novel·la Somniant amb Aleixa, feta conjuntament amb l'escriptor Francesc Mompó. Ha publicat diverses novel·les infantils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada