13 de maig del 2021

A Castelló: 'De persones i dimonis', de Modest Barrera. Premi Soler i Estruch

El divendres 21 de maig a les 19:30 presentem al Teatre Ideal de Castelló (c/ de la Séquia, 19), el darrer llibre de Modest Barrera: De persones i dimonis, guanyador del Premi Soler i Estruch.

Participaran en l'acte, a més de l'autor, Josep Vicent Martínez (Director de l'EPA Paz Mínguez) i Núria Sendra, editora de Bullent. 



El primer terç del segle xx fou una època ben convulsa i, sobretot, tràgica. En aquest context, un misteriós narrador inicia el seu relat: «Mai he contat les coses que m'han passat, i no ha sigut per falta de ganes, simplement, és que no podia, en realitat, no convenia. Al cap de tant de temps, i quan tot és igual, s’ha convertit en una necessitat de fer catarsi. La meua vida ha estat una simulació, un teatre permanent en el qual, probablement, jo era l'únic conscient que estava interpretant.Soc un dimoni, convé deixar-ho clar, i és per conjurar temptacions i esbargir assetjaments que contaré la història, no de la meua vida, si de cas de la part d'aquesta en què es va consumar el destí tràgic de moltes persones. Al final, pensareu que sóc culpable, i mireu si és així, que no diré exactament on va passar ni tampoc els noms vertaders de les persones afectades, més que res perquè tampoc em pugueu relacionar ni, finalment, trobar».Tot fugint de la mirada càndida, el lector ha d’atrevir-se a endinsar-se en un món que no és blanc o negre, sinó més bé gris i fosc com l’ànima dels miserables.


Al Diari Gran, Manel Alonso ens fa cinc cèntims del llibre: https://diarigran.cat/2021/03/18/de-persones-i-dimonis/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada