18 de desembre del 2010

Els papers àrabs, d’Ivan Carbonell, guanya el 30é Premi Enric Valor



Dissabte 18 de desembre de 2010 es lliura el 30é Premi de narrativa juvenil Enric Valor. El premi, que convoquen Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l’obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

El jurat, ha estat format per Pilar Puchades, Vicent Gil, Rosa Seser, Joan Pla i Núria Sendra. Han decidit, per majoria, atorgar el guardó a l’obra titulada Els papers àrabs, d’Ivan Carbonell, per la proximitat al món juvenil, així com l’aventura trepidant i la fidelitat a les fonts clàssiques de la nostra literatura.

Els papers àrabs mescla una antiga història de bruixeria perduda a través de segles i d’arxius amb les aventures actuals d’un grup de joves de Cocentaina i de Riba-roja. Ells rescataran aquella història i seguiran la pista d’una carta xifrada que parla d’un misteriós tresor àrab. Els joves aniran de viatge a Andorra i a Rialp, descobriran manuscrits àrabs amagats durant segles per les serres de Riba-roja i Vilamarxant, llegiran els versos de l’Espill de Jaume Roig i una nit màgica coneixeran el sabor de la por. Perseguits per estranys personatges, vigilats per un misteriós professor, entre nits de discoteca i excursions nocturnes a la serra aniran enamorant-se entre ells mentre resolen un misteri indesxifrable. Un misteri de papers àrabs i d’un tresor prohibit que no saben que és tan perillós com intens és el sabor del primer bes.

Ivan Carbonell Iglesias (València, L’Horta, 1979) és llicenciat en Filologia Catalana i llicenciat en Humanitats per la Universitat de València, on estudia el Grau d’Història. És professor de Valencià en Secundària i ha guanyat nombrosos premis de literatura breu, com ara el Sambori universitari, el Felipe Ramis o els Premis Bancaixa-Universitat de València. Té publicada a l’editorial Tabarca La nit de la princesa i amb la novel·la El secret del Mas de la Pedra va guanyar l’XI Premi de Narrativa Ciutat de Torrent 2009. Amb Els papers àrabs ha guanyat el 30é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. És membre de l‘Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalana (AILC) i del Centre d’Estudis Contestans de Cocentaina (CEC).

Ha quedat com a finalista l’obra La copa dels orígens, d’Isabel Canet, una historia desenfrenada i d’una imaginació desbordant en la que els personatges de la galeria dels Uffizzi de Florència es mesclen amb les persones de carn i ossos i pugnen per recuperar un sistema democràtic de govern.

Si has participat en el premi, visita les Preguntes més freqüents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada