14 de desembre del 2010

Un país al desert, a l'Ateneu Llibertari del Cabanyal i més






Un país al desert i el seu autor, Francisco Collado segueixen fent travessia de presentacions, ara amb més motiu per l'aparició del llibre en castellà:

A VALÈNCIA

Dia: Dijous 16 de desembre de 2010
Hora: 19:30 hores
Lloc: Ateneu Llibertari del Cabanyal, c/ Barraca 57, baix (València)

Dia: Divendres 17 de desembre de 2010
Hora: 11:00 hores
Lloc: IES Abastos (València) (només per l'alumnat del centre)


Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí
Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics, qui descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmès a una terrible invasió militar i part arraconat a la hammada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.

Francisco Collado Cerveró va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del moviment okupa a la ciutat de València. Un dels motius per presentar aquesta nova publicació és donar visibilitat i alertar els més joves de la nostra societat de les injustícies envers un poble oblidat i castigat com el sahrauí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada