27 de maig del 2011

Teresa Broseta guanya el premi Carmesina amb "Un gos de pel•lícula"


Es dóna el cas que ara fa 10 anys que començà a publicar amb aquest premi. En la imatge la veiem amb aquell primer llibre, La botiga del Carme.

El divendres 27 de maig s’ha lliurat el 21é Premi Carmesina de literatura infantil. L’acte de lliurament, organitzat per la Mancomunitat de Municipis de la Safor, és al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna (Simat de la Valldigna). En el mateix acte es donaran el I Premi Safor de narrativa juvenil i el Guardó Francesc Ferrer i Pastor que s’atorga al poeta d’Oliva, Francisco Brines. Hi haurà un recital de poesia del mateix autor, que serà present a l’acte. I finalitza amb un sopar a l’almàssera del monestir.

El Premi Carmesina està dotat amb 3000 euros i l’edició de l’obra per Edicions del Bullent. Enguany s’han presentat 26 obres. El jurat, format per Mario Viché, Manolo Jardí, Dolores Insa, Núria Sendra i Màrius Moneo ha atorgat, per unanimitat, el premi a l’obra Un gos de pel·lícula que, un cop oberta la plica, ha resultat ser de l’escriptora Teresa Broseta..

Teresa Broseta. Nascuda a València l’any 1963, és llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED. Actualment treballa en l’Administració. Començà a publicar l’any 2001, arran de rebre el Premi Carmesina 2001 per La botiga del Carme, editat per Bullent. Des d’aleshores, ha publicat una vintena d’obres i ha obtingut nombrosos premis com ara el Vicent Silvestre, el Luna de Aire o el Ciutat de Benicàssim. Encara que conrea especialment la narrativa infantil, ha publicat també poesia, teatre infantil i narrativa d’adults. En Edicions del Bullent ha publicat, a més de La botiga del Carme, Berenars amb Cleopatra i On s’amaga la son? / ¿Dónde se esconde el sueño?

Quina és la història d’Un gos de pel·lícula? Des que Belladona desaparegué volant en la seua granera, fa molts i molts anys, la masia ha estat sempre deshabitada. O això és el que es pensaven tots fins que Nika i Àlex, ajudats per un peculiar regal d’aniversari, fan un inquietant descobriment... Serà l’inseparable gos de Nika qui ens conte l’horripilant aventura que viuen els dos amics. I és que Alf és un gos de pel·lícula!
Ha guanyat el 21é Premi Carmesina de literatura infantil.

A més, qui estiga a prop, podrà trobar Teresa Broseta signant llibres a la Fira del llibre de Madrid. Serà a la caseta 252 de l’AEPV  i dins del Programa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, “Presència del Llibre valencià en Fires 2011”.

Aprofitem també per posar el darrer video que hem fet amb motiu del llibre ¿Dónde se esconde el sueño?




I la versió en valencià, que ja posàrem en aquest blog:

1 comentari:

  1. L'enhorabona, Teresa. I felicitats per la dècada dedicada a l'escriptura.
    Ara toca gaudir-ho molt molt molt.

    Besets.

    ResponElimina